5 x Beste viewpoints van New York

New York heeft op bijna iedereen een enorme aantrekkingskracht. Ook fotografen kunnen er hun hart ophalen. In deze stadsjungle kun je dag en nacht de jacht inzetten naar fotogenieke objecten, mensen en gebouwen. Door de hele stad staan natuurlijk de welbekende wolkenkrabbers die tot hemel rijzen. Maar vanaf welke locaties kun je nu de beste stadspanorama’s maken? Bij deze 5 viewpoints ben je aan het juiste adres voor mooie plaatjes.

Brooklyn Bridge

Vanaf het midden van de welbekende Brooklyn Bridge heb je prachtig uitzicht op Lower Manhatten, Midtown, de haven en het vrijheidsbeeld. Zorg dat je op de brug staat tijdens zonsopkomst of zonsondergang. In de vroege ochtend is het nog relatief rustig en kun je met een statief op je gemak goede foto’s maken.

brooklyn-bridge

Empire State Building

Vanaf het iconische Empire State Building heb je uitzicht over heel New York. Vanaf het panoramadak kun je namelijk 360 graden rondkijken. Het Empire State Building is maar liefst 381 meter hoog en vanaf de bovenste verdieping kun je goed foto’s maken van dit fenomenale uitzicht. Op het panoramadak kun je ook naar buiten. Reflectie door ruiten kunnen hiermee vermeden worden.

Metropolitan Museum of Art

Naast dat een bezoekje aan het Metropolitan Museum of Art natuurlijk de moeite waard is vanwege de exposities, beschikt het museum ook over een rooftop garden. Je kunt er cocktails drinken maar ook heel goed foto’s maken van het bijzondere uitzicht op alle wolkenkrabbers. Best of both worlds.

rooftop-garden

Top of the rock

Top of the Rock is een uitkijkpunt op de bovenste verdiepingen van de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center. Sommige zeggen dat het uitzicht vanaf hier nog spectaculairder is dan dat vanaf het Empire State Building. Het observation deck bestaat uit drie verdiepingen. Op de 70e verdieping (de bovenste verdieping) sta je buiten en is er geen glazen omheining. De perfecte plek voor het maken van foto’s!

One World Observatory

Het One World Observatory is hèt nieuwe uitkijkpunt op Manhattan. Het One World Trade Center is namelijk het hoogste bouwwerk op het westelijk halfrond. In tegenstelling tot het Top of the World observation deck van de voormalige Twin Towers, heeft de nieuwe attractie geen buitenterras. Het is dus even behelpen met je camera maar met een beetje skills kun je vanaf een hoogte van 380 meter prachtige plaatjes schieten.

one-world

ESTA aanvragen

Ga je binnenkort zelf naar New York om de stad te fotograferen? Iedereen die geen inwoner is van de VS heeft een ESTA visum nodig om ernaartoe te reizen. Een ESTA is 2 jaar geldig en je mag er gedurende die tijd zoveel gebruik van maken als je wilt. Dit visum wordt aanvaard op alle luchthavens van de Verenigde Staten. Vergeet dus niet een ESTA aan te vragen. Dit kan online bijvoorbeeld bij E Visum Service.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *