De meest fotogenieke spots in New York

New York staat bekend om de torenhoge gebouwen, gele taxi’s, brede avenues en in vele opzichten de verwezenlijking van ‘the American dream’. Een fantastische stad die je een keer in je leven gezien moet hebben. Omdat New York zoveel te bieden heeft is het wel handig om voor vertrek alvast een selectie te maken van bezienswaardigheden die je wilt zien.

Het is natuurlijk ook fijn als je weet op welk plekken je moet zijn voor de mooiste foto’s. Want ondanks dat New York ’the city that never sleeps’ is, heb je voor iedere bezienswaardigheid een ideaal tijdstip om te gaan. We helpen je daarom graag een handje om alvast een selectie te maken van de must see places! Hieronder vind je onze 5 favoriete plekken in New York.

Golden hour vanaf the Empire State Building

De 102 verdiepingen tellende wolkenkrabber behoort tot de beroemdste gebouwen ter wereld. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden: ooit was het namelijk het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf het Empire State Building heb je werkelijk een fantastisch uitzicht over de andere wolkenkrabbers in Manhattan en ook over Central Park. Wij raden je dan ook aan om voor het Empire State Building te gaan en niet voor het ‘One World Trade Center’. In de laatste zit je namelijk op de hoogste toren van New York, terwijl je vanaf het Empire State Building juist uitzicht hebt op deze gigantische en moderne wolkenkrabber.

Let op: bezoeken kan alleen door van te voren een reservering te maken. Een Standard Pass is te koop vanaf $37 en biedt toegang tot de 86ste verdieping. Je hebt op deze verdieping vanaf een buitendek fantastisch uitzicht over de stad. Wij raden je daarnaast aan om een uur voor zonsondergang aanwezig te zijn. Je hebt dan voldoende tijd om goed van het uitzicht te genieten en daarnaast mooie foto’s te maken van de New York skyline tijdens zonsondergang.

Roosevelt Island Tramway Ride To Manhattan

Wat minder op grote hoogte, maar zeker zo spectaculair is de kabelbaan die het eilandje Roosevelt verbindt met Manhattan. Vanuit glazen cabines heb je geweldig uitzicht over de flats en wolkenkrabbers op de oostzijde van Manhattan. Het ritje duurt ongeveer 3 minuten. Wat vooral bijzonder is, is dat je heel laag over verschillende wegen heen zweeft. Dit geeft je een uniek zicht op New York dat je anders niet zo snel zal zien.

Reserveren is niet nodig en de tram gaat iedere dag vanaf 6:00 uur in de ochtend tot 2:00 uur ’s nachts. Je kan inchecken met de vervoerskaart die ook voor het andere openbaar vervoer gebruikt wordt.

Brooklyn bridge

De meest iconische brug van New York verbindt het zuiden van Manhattan met Brooklyn. De brug is in 1883 in gebruik genomen en behoort tot één van de oudste bruggen van Amerika. Door de opvallende constructie, met een grote hoeveelheid kabels, is dit absoluut één van de spots die je gefotografeerd moet hebben. In een half uurtje maak je de oversteek vanuit Manhatten naar Brooklyn en weer terug.

De brug heeft een voetgangerspad waar je over een houten vloer midden tussen de kabels en boven het autodek loopt. Het beeld van de klassieke brug in combinatie met ’s werelds hoogste wolkenkrabbers is er écht een die je vastgelegd moet hebben. Dat natuurlijk het liefst met een groothoeklens voor het grootse effect. Het beste kun je 1 uur voor zonsondergang gaan.

Time Square

Hier kan je natuurlijk niet omheen als je in New York bent. Time Square is het middelpunt van Manhattan en staat bekend om de gigantische schermen, de eindeloze stroom taxi’s en een grote hoeveelheid punten om kaartjes voor het theater te kopen. Na een bezoekje aan Time Square kom je gegarandeerd terug met een een reeks indrukwekkende foto’s. Dat kan ook niet anders met een plein waar zoveel te zien is.

Voor de mooiste foto’s moet je Times Square bezoeken als de zon onder is gegaan. De enorme schermen zorgen dan namelijk voor een kleurrijk spektakel! Een echte lichtshow van neon reclames.

Grand Central Station

Menig mens zal dit treinstation in films of series hebben gezien. Erg gaaf dus om het eigen ogen te bekijken. Grand Central Station is één van de meest bekende plekken van New York. Wat in het bijzonder opvalt is het bijzondere plafond, hier is namelijk het sterrenstelsel op nagebootst. In het midden van de enorme hal staat de iconische klok met daar omheen ticketkantoortjes. Een mooie en bijzondere locatie om foto’s te maken.

Ga iets na de ochtend- of avondspits voor de beste plaatjes. Dan is het er nog druk genoeg om de dynamiek van reizigers in je foto’s te vangen, maar rustig genoeg om goed foto’s te kunnen maken met een statief.

Ook naar New York?

Ben je van plan binnenkort naar New York te reizen? Iedereen die geen inwoner is van de VS heeft een ESTA visum nodig om het land binnen te komen. Je kunt online een ESTA aanvragen bij Esta-aanvragen.nl. Deze is 2 jaar geldig en wordt op alle luchthavens van de Verenigde Staten aanvaard.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *