Fotoreizen: De mooiste fotografiereizen in één handig overzicht

Als je een reis wilt maken waarbij je specifiek je fotovaardigheden wilt verbeteren, dan zijn georganiseerde fotoreizen een interessante optie! Onder begeleiding van professionele fotografen maak je door het oog van je camera  kennis met een land. De fotoreizen gebeuren meestal in groepen, maar soms is het ook mogelijk om een individuele reis, alleen of met partner te boeken.

Het verblijf wordt geregeld door de organisatie. Je krijgt theorielessen die je toepast in de praktijk. Vaak worden na de expedities de foto’s van die dag met elkaar besproken. Dit is een waardevolle activiteit, feedback geeft namelijk ruimte voor meer inzicht en inspiratie.

De aanbieders organiseren de fotoreizen in die periodes van het jaar dat de natuur op zijn mooist is en de beste foto’s genomen kunnen worden. Omdat ze aandacht voor de hobbyfotografen en een effectieve begeleiding belangrijk vinden, worden de groepen klein gehouden. Houd dus rekening met een beperkt aantal plekken en oriënteer je op tijd om een plaats te reserveren. Let bij je keuzes ook goed op de voorwaarden, wat is er in de prijs inbegrepen en welke dingen moet je apart aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegticket.

Fotoreizen

Overzicht van fotoreizen

Hieronder vind je een overzicht van een aantal aanbieders van fotoreizen. Per aanbieder staat het aanbod weergegeven, inclusief de huidige tarieven (januari, 2014). De genoemde reizen staan gepland voor aankomend jaar. Een aantal reizen zijn al geweest in de maand januari, maar zijn wel genoemd omdat deze waarschijnlijk volgend jaar weer georganiseerd worden.

Fototours.nl
De oprichters van Fototours.nl, landschapsfotograaf Anne van Houwelingen en allround fotograaf Elly van der Heide, reizen al jaren de wereld rond. Hun intensieve bezoeken aan fotogenieke gebieden vormen de basis voor het reisaanbod van Fototours.nl: fotoreizen mét workshops, voor ambitieuze hobbyfotografen.

Aanbod Reisduur Prijs
   
IJsland: Winter Wonderland 11 dagen Vanaf €2750
   
Toscaans Landschap 7 dagen Vanaf €1495
   
Provence & Lavendel, Frankrijk 6 dagen Vanaf €1495


FotoClass
FotoClass organiseert fotoreizen in samenwerking met gerenommeerde reisorganisaties, dus geen risico’s en altijd verzekerd van een unieke reis.

Reis Reisduur Prijs
Iceland Photography Expedition 8 dagen Vanaf €1995
Ontdek Zuid-Afrika, met Afrikayatours 13 dagen Vanaf €2999
Tirol – Oostenrijk 6 dagen Met vroegboekkorting vanaf €598


Fotoreizen
imageLab
Alle fotoreizen van imageLab staan onder deskundige begeleiding van een fotograaf, die de locaties goed kent. Elke dag maak je één of twee tochten langs speciaal uitgekozen locaties: wandelend, met de fiets of met de boot. ImageLab geeft inspirerende foto opdrachten. Elke dag is er een workshop over een bepaalde techniek, aanpak, creativiteit en de inhoud van je foto’s.

Reis Duur Prijs
Rio de Janeiro fotoreis 8 dagen waarvan
6 fotografiedagen
Vanaf €950
Morvan Fotoweek in de Bourgogne – Frankrijk 8 dagen waarvan
7 fotografiedagen
Vanaf €650
Napels fotoreis 8 dagen waarvan
7 fotografiedagen
Vanaf €650
Istanbul fotoreis 7 dagen waarvan
6 fotografiedagen
Vanaf €795
Abchazië – Georgië 9 dagen waarvan
8 fotografiedagen
Vanaf €750
Barcelona fotoreis 7 dagen waarvan
6 fotografiedagen
Vanaf €495
24UUR Parijs, Berlijn of Kopenhagen Weekend
Zaterdag en zondag
Vanaf €150


Thika Travel
Thika Travel biedt speciale foto-expedities met gerenommeerde natuurfotografen. Zij leren je de fijne kneepjes van het vak als topfotograaf.

Reis Bestemming Prijs
 
Zuid-Afrika & Botswana,
9 dagen
Onder begeleiding van Jan Vermeer.
Routes tussen de volgende plaatsen: Johannesburg, Timbavati Private Nature Reserve, Mapungubwe National Park, Mashatu Game Reserve Botswana. Vanaf €4042
Hokkaida – Japan, 12 dagen Natuurreis onder begeleiding van Jan Vermeer en Alexander Koenders. Routes tussen de volgende plaatsen: Tokio, Kushiro, Tsurui-Ito Tancho, Akan Crane Centre, Kussharo meer, Rausu. Vanaf €4583


SNP Fotografiereizen

SNP neemt je mee op reis naar een aantal fotogenieke locaties. Een echte natuurfotograaf leert je de kneepjes van het vak, met speciale opdrachten en besprekingen van je foto’s.

Reis Duur Prijs
Bulgarije 7 dagen Vanaf €745
Spanje – Alpujarras 8 dagen Vanaf €970
Griekenland – Peloponnesos 8 dagen Vanaf €1210
IJsland 8 dagen Vanaf €1210
Turkije – Istanbul  & Cappadocië 8 dagen Vanaf €1285
Centraal Finland 9 dagen Vanaf €1375
Schotland – Highlands 8 dagen Vanaf €1385
Italië – Toscane 9 dagen Vanaf €1395
Noorwegen – Winters Lofoten 10 dagen Vanaf €1995
USA – Zuidwest Verenigde Staten 15 dagen Vanaf €2695
USA – Alaska Wildlife 17 dagen Vanaf €3995


Photothema

Photothema organiseert fotoreizen, waarbij ontdekken en fotograferen centraal staat. Deelnemers kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding.

Reis Duur Prijs
Engeland 8 dagen Vanaf €1125
Jordanië 8 dagen Vanaf €1340
Griekenland – Peloponnesos 8 dagen Vanaf €1195
Malta 5 dagen Vanaf €775
Oman 12 dagen Vanaf €2849 (incl. vlucht)
Istanboel 8 dagen Vanaf €1359 (incl. vlucht)
New York 9 dagen Vanaf €1959 (incl. vlucht)

 

Fotoreizen
Nordic Vision
Geef verbeelding de ruimte, dat is de slogan van Nordic Vision.  Zij bieden fotoreizen met een verschillend karakter aan. Tijdens deze reizen gaan ze in op de volgende fotografievormen; landschapsfotografie, wildlife fotografie, natuurfotografie en fotografische kunst. Een team van professionele fotografen die de ‘noordse visie’ delen zijn de begeleiders tijdens de reis.

Landen Soort reis Prijs
Noorwegen Bultruggen & Orka’s in Vesterålen Vanaf €1499
Aurora & Landschap in Lofoten Vanaf €1750
Sound & Vision in Lofoten Vanaf €2495
Aurora & Wildlife in Vesterålen Vanaf €1599
Wildlife in Vesterålen Vanaf €1599
IJsland Zuid IJsland Snow & Ice Vanaf €2895
  West IJsland Ongerept Vanaf €3250
  Colours of Iceland Vanaf €2650
Zweden Öland orchideeën & landschap Vanaf €1195
Schotland Glencoe Vanaf €1295
Frankrijk Parijs Stadslandschap Vanaf €675
  Opaalkust Vanaf €895
  Normandië Vanaf €1295
China Binnen-Mongolië Vanaf €2995
Verlenging Yangshuo Vanaf €1074
Yellow Mountains Huangshan Vanaf €2695


ZEN Travel
ZEN Travel biedt reisbelevingen voor mensen die houden van spanning, avontuur en natuur, maar ook uitdaging, zingeving en… het leven. ZEN Travel organiseert met succes diverse meerdaagse fotoreizen onder leiding van o.a. professioneel fotograaf Hugo Potharst en Hans Zeegers. Het belangrijkste is om anders te ‘leren’ kijken naar beeld. Ze geven korting op reizen wanneer je lid bent van het fotografiemagazine Focus.

Reis Duur Prijs
Focus Ledenreis – Barcelona 3 en 4 daagse reis Vanaf €615
Focus Ledenreis – Andalusië 8 dagen Vanaf €1285
Focus Ledenreis – Toscane 8 dagen Vanaf €1439
Focus Ledenreis – Ierland 9 dagen Vanaf €1695
Fotoreis Lissabon 5 dagen Vanaf €825
Fotoreis Venetië 5 dagen Vanaf €825


Welmanstudio
De reizen van Welmanstudio staan totaal in het teken van fotograferen. Elke reis is samengesteld rond één of meer thema’s die passen bij de bestemming. Ter plaatse worden verschillende workshops gegeven in dat thema. De reizen gaan niet langs de gebaande paden, daarom noemen zij ze Foto Avonturen.

Aanbod Reisduur Prijs
Foto Avontuur Zuid-Afrika, Wildlife-safari 12 dagen Vanaf €1949
 
Iceland Photo Experience 12 dagen Vanaf €2900
 
Fotoweekend Zuid Limburg 4 dagen Vanaf €295
 
Dorset – Engeland, zwart-wit masterclass 5 dagen Vanaf €485


Jordanië Fotoreizen
Jordanië Fotoreizen is een samenwerking van twee Nederlandse fotografen, die in Jordanië wonen en werken. Beide hebben veel ervaring in de fotografie wereld en geven al lange tijd les hierin. Onafhankelijk van enige andere organisatie kunnen zij flexibel opereren.

Reis Duur Prijs
Noord Reis Jordanië 8 dagen Vanaf US$890
Zuid Reis Jordanië 8 dagen Vanaf US$1113
Rondreis Jordanië 12 dagen Vanaf €1625

 

Fotoreizen

Fotoreizen Afrika
De fotoreis van Fotoreizen Afrika wordt verzorgd en begeleid door fotograaf Simone Janssen, in samenwerking met Marcel Greefhorst van VakantieXperts Reisbureau Eindhoven. Deze reis wordt uitgevoerd door De Jong Intra Vakanties.

Reis Bestemming Prijs
23-daagse fotoreis in het noordoosten van Zuid-Afrika en Swaziland Routes tussen de volgende plaatsen: Johannesburg, Soweto, Waterberg, Makhado, Kruger National Park, Karaonwe Game Reserv, Malelane, Swaziland, Hluhluwe/St. Lucia, iSimangaliso Wetlands Park, St. Lucia, Drakensberg. Vanaf €4695


All for Nature
Onder leiding van professioneel fotograaf/ journalist Marten van Dijl reis je af naar Ethiopie voor een kleurrijke fotoreis met unieke diersoorten als de Gelada bavianen en de Ethiopische wolf. Deze kunnen in het wild van heel dichtbij gefotografeerd worden en je draagt bij aan het behoud van deze dieren. Je komt daarnaast ook in aanraking met bijzondere volken en culturen en de bijzondere bewoners van ‘het dak van Afrika’.

Reis Duur Prijs
Ethiopië: Kleurrijke fotoreis met unieke diersoorten 16 dagen Vanaf €3695

Fotel

Fotel biedt verschillende cursussen en fotoreizen aan. Onder begeleiding van een professionele vakdocent ga je fotograferen op prachtlocaties in binnen- en buitenland. De cursussen zijn geschikt voor beginnende en semi-gevorderden fotografen. Voor beginners is geen voorkennis nodig.

Reis Duur Prijs
Sevilla, Andalusië – Spanje 6 dagen Vanaf €890
Palermo, Sicilië – Italië 6 dagen Vanaf €799
Lissabon, Portugal 6 dagen Vanaf €845
Middelburg en de Zeeuwse kust 3 dagen Vanaf €495
Groningen en Schiermonnikoog 3 dagen Vanaf €495

 

Met een andere insteek: FairMail

FairMail  is een sociale onderneming die Fair Trade foto producten maakt. De foto’s op FairMail producten zijn gemaakt door Indiase, Marokkaanse en Peruaanse tieners. De naam, het gezicht en de leeftijd van de fotograaf staat achterop elke kaart. FairMail biedt jongeren fotografietraining, een ziekenfonds en begeleid hen bij het maken van een toekomstplan. De tieners krijgen 50% van de winst uit de verkoop van hun eigen foto’s. Zij kunnen daarmee hun huisvesting en onderwijs financieren.

Het unieke van de FairMail fotoreis is dat je reist met lokale tieners die fotografen. Dit geeft je de unieke mogelijkheid om in contact te komen met de lokale bevolking en je ziet hun perspectief op de schoonheid van hun land. Met jouw bijdrage voor de reis, kunnen de reiskosten voor één van de FairMail tieners worden gedekt. Je trakteert zo jezelf en een FairMail tiener op een fotoreis. Wat jij ook bij kunt dragen is jouw westerse kijk op schoonheid. Zo komen ze te weten wat de kopers van FairMail kaarten in het westen mooi vinden en kunnen ze daardoor hopelijk meer kaarten verkopen. Hiermee kunnen ze uiteindelijk hun onderwijs financieren. Zo help je dus op leuke en ontspannen wijze, een talentvolle maar kansarme tiener, die serieus werkt aan het verbeteren van zijn of haar toekomst.

Reis Duur Prijs
Peru: Het Noordelijke Inca Rijk 11 dagen Vanaf €650
India: Tempels en Stranden van Orissa 14 dagen Vanaf €882
Peru: Fair Trade Koffie Route 12 dagen Vanaf €650
Peru: Tierra Andina 11 dagen Vanaf €650


Tot slot
Alle informatie in dit artikel is afkomstig van de genoemde websites en is eigendom van de reisorganisaties. Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Kijk dus op de website van de aanbieder voor meer actuele informatie en de huidige tarieven.

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *