Review: De beste fotografie tips van Lonely Planet

Iedere frequente reiziger kent de fameuze reisgidsen van Lonely Planet wel. Ze zijn altijd goed gevuld met praktische tips, leuke adresjes en de noodzakelijke reisinformatie. Vooral in de Lonely Planet encounters staan vaak prachtige reisfoto’s. Ze geven daarnaast ook regelmatig speciale verzamelboeken uit met handige reistips en overzichten van de mooiste reisbestemmingen. Het nieuwste boek(je) ‘De beste fotografie tips van Lonely Planet’ ligt sinds afgelopen maand in de boekwinkels.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Het compacte boekje (op reisformaat) is geschreven door Lonely Planet reisfotograaf Richard L’Anson en bevat veel praktische reisfotografie tips. Aan de hand van 10 gulden regels legt hij de basis van (reis)fotografie uit. Zaken als compositie, belichting en sluitertijd worden hierin nader toegelicht.

In het hoofdstuk dat daarna volgt vind je 45 praktische reisfotografie tips. Enkele onderwerpen die aan bod komen:

– Wildlifefotografie
– Lichtsporen vastleggen
– Onderwerpen uitlichten
– Fotograferen met je telefoon
– Onbekenden op reis aanspreken
– Bewegingsonscherpte voorkomen
– Een afwisselende fotoserie maken
– Je camera op reis beschermen
– Back-ups maken
en nog veel meer..

Tot slot vind je achterin het boekje nog een woordenlijst waarin veelvoorkomende vaktermen nader worden uitgelegd. Vooral voor beginnende fotografen erg handig als cheat sheet.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Over de schrijver

Richard L’Anson is een Australische fotograaf en reist al ruim 30 jaar lang de wereld rond met zijn camera. Hij heeft voet gezet op alle 7 continenten en bezocht meer dan 85 landen. Op unieke wijze legt hij alles vast wat op zijn pad komt en verteld met zijn foto’s prachtige reisverhalen. Als expert op het gebied van reisfotografie deelt hij in dit boek zijn beste tips. Zijn werk is vaak gepubliceerd in verschillende magazines en boeken. Daarnaast fotografeert hij veel voor Lonely Planet.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Een handig naslagwerk voor op reis

Het 128 pagina’s tellende boekje doet haar naam eer aan. Het staat namelijk vol met de beste fotografie tips van Lonely Planet en is rijkelijk geïllustreerd met mooie voorbeelden. Dankzij het handzame formaat kun je het gemakkelijk in je koffer of handbagage stoppen. Daarnaast is het ook een leuk boekje om cadeau te doen (of te krijgen).

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Waar te koop

Het boekje ‘De beste fotografie tips van Lonely Planet’ kost slechts € 9,99 en is o.a. te koop bij Bol.com. Een must-have voor iedereen die betere vakantiefoto’s wilt leren maken!

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *