Cappadocië: Het meest fotogenieke stukje van Turkije

Het is de meest gefotografeerde plek in Turkije: Göreme. Een piepklein dorpje in Cappadocië dat een van de meest imponerende landschappen ter wereld herbergt. Extreme erosie heeft ervoor gezorgd dat het landschap er bijna buitenaards uitziet. Puntige torens, bergen die eruit zien als honingraten en grotwoningen in alle soorten en maten. Een fotogenieke bestemming en het is dan ook niet voor niets dat deze plek op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

 

🎈

Een bericht gedeeld door Goreme Nationalpark (@goreme_nationalpark) op

 

Fotograferen vanaf de grond of in de lucht

Dagelijks gaan er honderden ballonnen met reizigers de lucht in en hoewel het uitzicht van boven prachtig is, is het vanaf de grond minstens zo mooi om te fotograferen. Vertrek zo vroeg mogelijk naar Göreme (of beter nog: boek in een hotel in Göreme) om tijdens zonsopkomst de mooiste foto’s te maken. Dan stijgen ook alle luchtballonnen op. Aan het einde van de dag, als de zon weer begint te zakken, kun je ook prachtige sfeerfoto’s maken. Houd de gouden uurtjes dus in de gaten!

Neem een goed statief mee en wissel regelmatig van standpunt. In het dorpje zelf kun je mooie straatfoto’s en portretjes maken. Op de hoger gelegen dakterassen heb je vaak goed zicht op het hele park. Neem een groothoek objectief mee om dramatische effecten te creëren en zoek kaders om leuke inkijkjes te maken. Door veel te variëren met licht, standpunt en kader, kun je een complete reportage maken.

 

#goodmorning ✨~ #holiday kick-off time!#iyibayramlar 🌞💐~ Tag someone who you would like to do it with📌🌸

Een bericht gedeeld door Göreme, Kapadokya #cappadocia (@cappadociaballoonflights) op

 

Zelf een fotoreis naar Göreme maken?

In het dorpje Göreme vind je tegenwoordig veel bijzondere boutique hotels voor weinig geld. Een tweepersoonskamer boek je al voor 100 euro per nacht en op Skyscanner kun je goedkope vliegtickets naar Antalya of Ankara vinden.

In Göreme zelf zijn tal van activiteiten en excursies te boeken. Zo kun je het openluchtmuseum van Göreme bezoeken, een wandeling door het nationaal park maken of een luchtballonvaart boeken.

Let op dat je voor reizen naar Turkije een visum nodig hebt. Sinds 1 november 2014 is het visum niet meer te koop op de luchthaven en dient deze vooraf aangeschaft te worden. Op deze website kun je voor €24,95 een visum voor Turkije aanvragen. Bekijk het EVisa formulier voor alle regels omtrent de nieuwe toelatingseisen en laat je van tevoren goed informeren. Fijne reis!

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *