De 5 meest fotogenieke parken van Canada

Voor veel fotografen is Canada de ultieme droombestemming. Prachtige landschappen, wildlife en in sommige gebieden zelfs een grote kans om het Noorderlicht vast te leggen. Op Rusland na is Canada het grootste land ter wereld en de natuur is ontzettend veelzijdig. Omdat het land volgend jaar 150 jaar bestaat, zijn alle Nationale parken in 2017 gratis toegankelijk. Reden genoeg dus om je alvast te oriënteren op een droomreis naar Canada en een bezoekje aan de meest fotogenieke Nationale Parken.

Banff National Park

Het Banff National Park ligt in het zuidwesten van Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Het is opgericht in 1885 en daarmee was het het eerste Nationale Park van Canada. Het beslaat een gebied van ruim 6641 km². Natuurfotografen kunnen hier hun hart ophalen want in het park vind je prachtige valleien, dichtbegroeide bossen, hoge bergen, gletsjers, sprookjesachtige meren en rivieren. In het natuurpark kun je verschillende mooie trekkings maken.

banff-national-park

Jasper National Park

Vlakbij het Banff National Park vind je ook Jasper National Park. Met een grootte van ruim 10.000 km² is het een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. In het park staat ook Mount Columbia, met een hoogte van 3747 meter de hoogste berg van Alberta. In de ruige bergen en bij de wilde rivieren kun je zwarte beren, elanden en wolven spotten. Vergeet dus vooral je telelens niet als je dit park gaan bezoeken.

jasper-national-park

Glacier National Park

Het Glacier National Park is een van de meest bijzondere parken van Canada. Het park bestaat namelijk uit grillige bergen, watervallen en honderden gletsjers. Het is tevens het tweede oudste Nationale Park van Canada en het grenst aan de Amerikaanse staat Montana. De meren zijn kraakhelder en door het relatief warme klimaat vormt het de perfecte leefomgeving voor grizzlyberen.

glacier-national-park

Kluane National Park

Kluane National Park is ruim 22.000 km² groot en is opgericht in de jaren 70. Het landschap van het park wordt gedomineerd door besneeuwde bergen en gletsjers. De hoogste berg van Canada, Mount Logan (5959 meter) staat ook in dit park. Daarnaast is Kluane National Park al eeuwenlang de thuisbasis van diverse inheemse stammen. Dankzij de prachtige natuur is het park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kluane-National-Park

Yoho National Park

Yoho National Park staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een oppervlakte van 1313 km² is het echter een relatief klein park. Zeker als je het vergelijkt met de aangrenzende parken Banff en Kootenay. Wel vind je in dit Nationale Park de hoogste watervallen van Canada. Neem dus vooral je statief en ND-filters mee.

yoho-canada

Een droomreis naar Canada? Vergeet je ETA niet!

Al deze pracht en praal zelf op beeld vastleggen? Let er op dat vanaf 9 november 2016 een ETA voor Canada verplicht is. Dit is een nieuwe toelatingseis voor reizigers die met het vliegtuig Canada betreden. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA aanvraag indienen. Op deze website kun je voor €17,- een ETA voor Canada aanvragen. Bekijk hier alle regels omtrent de nieuwe toelatingseisen en laat je van tevoren goed informeren. Fijne reis!

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *