De tour van je leven over Highway 1 in Amerika

Ruim 1000 kilometer lang, kronkelend langs de kust en gevuld met talloze waanzinnige uitkijkpunten waar je echt even moet stoppen om wat foto’s te maken. We hebben het over Highway 1 in Amerika, die langs een groot deel van de Stille Oceaankust van California loopt. Deze beroemde kustroute is al vele malen geprezen om de prachtige uitzichten en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

De meeste reizigers huren een auto maar beperken zich tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco, dat een afstand van ongeveer 700 kilometer beslaat. Hiertussen ligt ook de zogenoemde Pacific Coast Highway, wat een van meest populaire routes van de Verenigde staten is. Deze route is slechts 200 kilometer lang, dus als je weinig tijd hebt kun je er voor kiezen om deze route af te leggen. Wij laten je echter een antal mooie en fotogenieke stops op de gehele route zien.

Bomen zo hoog als wolkenkrabbers

Als je de gehele route wilt rijden dan kom je langs het Redwood National Park. Het park, gelegen ten zuiden van Crecent City, is voornamelijk bekend vanwege de Kustmammoetbomen. Deze gigantische bomen worden soms wel meer dan 100 meter hoog en hebben een leeftijd van tussen de 500 en 700 jaar. Tip: wijk af van de 101 en vervolg je route door het park via de ‘Newton B. Drury Scenic Parkway’. Deze schijnt rustiger te zijn en biedt een hoop mooie punten om te genieten van dit bijzondere park.

De iconische Santa Monica Pier

Waarschijnlijk heb je deze fotogenieke pier al veel vaker gezien. Misschien in films of op foto’s. Maar hoe cliché het ook is, deze iconische pier mag je zeker niet gemist hebben als je Highway 1 van begin tot einde rijdt. Het grote reuzenrad en de andere attracties zijn vanwege de vele lampjes voornamelijk mooi om na zonsondergang vast te leggen. Vergeet dan ook zeker niet om een statief mee te nemen! Wellicht ook leuk om te doen: laat een drone los op het strand om de pier op een unieke manier vast te leggen.

Spectaculair uitzicht vanaf de Bixby Creek Bridge

Een andere stop die we je zeker willen aanraden is het punt bij de Bixby Creek Bridge. Deze brug is waarschijnlijk één van de meest bekende bruggen op de route en dat is zeker niet zonder reden. De Bixby Bridge is geopend in 1932 en is in totaal 218 meter lang. Met een maximale hoogte van 85 meter staat dit prachtige punt bijna garant voor prachtige foto’s. Qua fotografie wil je op dit punt vooral de grootsheid en diepte vastleggen. We raden je dan ook aan om een groothoeklens te gebruiken om de hoogtes en afstanden te benadrukken.

Het sfeervolle Santa Barbara

Santa Barbara was vroeger een Spaanse kolonie en dat is goed te zien aan de architectuur van de stad. Je proeft de spaanse sfeer nog en de witte huisjes steken mooi af bij de vele palmbomen. Het wordt dan ook niet voor niets de “Rivièra van Amerika” genoemd. Veel gepensioneerden hebben zich hier gevestigd. Santa Barbara is namelijk een prima plek voor een beetje ontspanning. Beroemdheden en welgestelde Amerikanen komen hier ook graag om de drukte van Los Angeles te ontvluchten. Het plaatsje ligt namelijk op “slechts” 160 kilometer van deze metropool.

Walvissen spotten

Het plaatsje Monterey is vooral bekend geworden door het walvisspotten. Er zijn verschillende tour operators die tours organiseren langs de kust van Monterey voor het spotten van walvissen. Met een beetje geluk spot je dolfijnen, bultruggen en vinvissen. Neem dus vooral een goede zoomlens mee en stel van tevoren je sluitertijd goed in. De tours duren meestal een hele ochtend of middag, neem dit dus mee in je planning. De meeste tour operators geven je garantie op het spotten van wildlife. Mocht het niet lukken of wordt de tour geannuleerd vanweg een te wilde zee? Dan mag je gewoon met de volgende excursie mee. Wees dus een beetje flexibel met je tijd als dit hoog op je bucket list staat.

Let op: Door aardverschuivingen en modderstromen is Highway 1 afgesloten ten noorden van San Simeon, tussen Ragged Point en Mud Creek. Naar verwachtig gaat de weg pas eind september 2018 weer open. Je kunt dus niet de gehele route over highway 1 afleggen, tenzij je een stukje omrijdt via het binnenland. Je rijdt dan van San Francisco tot Lucia / Limekiln State Park en neemt vervolgens de Nacimiento-Fergusson Road naar het binnenland. Kijk even op Visit California. voor de meest actuele informatie.

Denk aan je ESTA

De prachtige Highway 1 zelf rijden? Iedereen die geen inwoner is van de VS heeft een ESTA visum nodig om het land binnen te komen. Je kunt heel gemakkelijk online een ESTA aanvragen. Deze is 2 jaar geldig en wordt op alle luchthavens van de Verenigde Staten aanvaard.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *