Deze 3 historische plekken in Turkije wil je een keer fotograferen!

Turkije, het land wat zowel op het Europese als Aziatische continent ligt. Het land van het zon, prachtige stranden en bijzondere historische dorpjes. Omdat de fraaie stranden al genoeg gefotografeerd zijn, hebben we drie fotogenieke bestemmingen voor je gevonden die je niet wilt missen.

Bezoek de verborgen stad in de bergen

Cappadocië is vooral bekend vanwege de plaatjes met honderden luchtballonen die daar de lucht in gaan. Maar het meest bijzondere ligt misschien wel verscholen in de bergen. Er zijn in deze regio namelijk tientallen steden te vinden die letterlijk in de bergen zijn gebouwd. Sommige van deze steden hebben ooit plaats geboden aan wel 20.000 inwoners. Derinkuye is van de ondergrondse steden wel de meest opvallende, deze stad heeft namelijk een bereik van 18 verdiepingen. Het is dan ook bijna niet te geloven dat dit ooit door mensenhanden gemaakt is.

The Sumela Monastery

Diep in een enorme valei en omringd door oneindig veel groen, ligt het prachtige Sumela klooster. Dit schitterende bouwerk is tegen een stijle bergwand aan gebouwd en torent hoog boven de bomen uit. Op foto’s lijkt het wel een sprookje. Een goede reden dus om deze bijzondere plek met eigen ogen te gaan bekijken. Het Sumela klooster ligt in het noord-oosten van Turkije en ligt het dichtst bij de stad Trabzon.

De ruïnes van Efeze

Al dwalend door de ruïnes van Efeze, lijkt het wel alsof je ver terug in de tijd bent gereisd. Indrukwekkende zuilen en een gigantisch amfitheater geven je het gevoel dat je in het oude Rome bent. En dit kan kloppen, deze locatie behoort namelijk tot één van de oudste Romeinse overblijfselen in dit gebied. De ruïnes behoorde lang geleden tot een grote havenstad. Eenmaal ter plekke zou je dit niet zeggen, het ligt namelijk een aantal kilometer van de kust. Door de eeuwen heen is dit gebied verstopt geraakt in het zand en pas in de 20ste eeuw pas is het weer opgegraven. De meest bijzondere bouwwerken op deze locatie zijn de overblijfselen van het gigantische theater en de indrukwekkende Bibliotheek van Celsus. Neem een statief, ND-filters en een groothoesklens mee als je dit mooi in beeld wilt brengen.

Let op: je moet een visum voor Turkije aanvragen. Sinds 1 november 2014 is het visum namelijk niet meer te koop op de luchthaven en dient deze vooraf aangeschaft te worden. Zorg dus dat je goed voorbereid op reis gaat. Fijne reis!

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *