Scan tot 30 foto’s in 30 seconden met de nieuwe Epson FastFoto-scanner

Hoe kunt je jouw dierbare fotoprints digitaal bewaren en delen? Wat te doen als je stapels fotoalbums en dozen vol met honderden foto’s hebt? De nieuwe Epson FastFoto FF-680W biedt een snelle en eenvoudige oplossing.

Het handmatig plaatsen en scannen van fotoprints kan een tijdrovende bezigheid zijn. En als je honderden foto’s hebt, kan het een gigantische en ondoenlijke klus lijken. Dankzij de automatische documentinvoer biedt de FastFoto FF-680W-scanner de ideale oplossing omdat hij tot 30 foto’s in 30 seconden kan scannen in één keer. Met deze scanner kun je alle mogelijke soorten en maten scannen, waaronder standaard, vierkante, panoramische en instantfoto’s, variërend van 9 x 13 cm tot en met 21 x 91 cm (panoramisch). Het is ook een intelligente scanner omdat hij herkent wanneer zowel de voor- als achterzijde moet worden gescand. Op die manier worden je speciaal handgeschreven notities op de achterkant van de foto’s automatisch meegescand.

Met de bij de FastFoto FF-680W meegeleverde software kun je duizenden foto’s snel en eenvoudig verbeteren. Je kunt ervoor kiezen de foto’s handmatig te bewerken, maar dankzij een reeks indrukwekkende en afzonderlijk selecteerbare automatische functies kun je ervoor zorgen dat jouw foto’s direct klaar zijn om te delen. Deze functies omvatten bijsnijden, draaien, kleuren herstellen van vervaagde foto’s en het verbeteren van helderheid, contrast en kleur. Bovendien bestaat er een optie om automatisch zowel een verbeterde als de oorspronkelijke versie van de scan op te slaan. Dit is ideaal als je ook een niet-geretoucheerde back-up wilt.

Makkelijk delen met de rest van de wereld

Delen en opslaan van bestanden gaat nu ook gemakkelijk. Met de software kun je een bestandsformaat kiezen dat geschikt is voor jouw behoeften: kleine en eenvoudig te delen JPEG’s of grote TIFF’s voor maximale beeldkwaliteit. Met de FastFoto-software ben j altijd voorbereid op de volgende stap, doordat je foto’s kunt delen via e-mail en je afbeeldingen automatisch kunt uploaden naar cloudservices zoals Dropbox en Google Drive 2.

Deze veelzijdige scanner is niet alleen geschikt voor het scannen van foto’s; je kunt er ook diverse enkel- of dubbelzijdige papieren media mee archiveren met een snelheid van 45 ppm 3, met een verticaal formaat tot A4. Scan en organiseer al je dierbare en belangrijke documenten zoals schooldiploma’s en -rapporten, kindertekeningen, krantenknipsels of algemeen administratief papierwerk. De scanner kan ook overweg met panoramische beelden, geweldig voor het digitaliseren van groepsfoto’s van school. Met de OCR-software kun je bovendien gescande documenten bewerken in Word of Excel en kun je zoeken in PDF’s.

Julian Maddock, productmanager bij Epson Europe, zegt: ‘Dierbare familiefoto’s mogen niet verloren gaan in stoffige dozen – ze zijn het waard om te behouden en te delen met familie en vrienden. Wat ons betreft is het digitaliseren van deze kostbare foto’s de enige oplossing. We zijn ervan overtuigd dat onze FastFoto FF-680W-scanner het hele proces kan vereenvoudigen voor zelfs de grootste collecties familiefoto’s. Snelheid is zeker een van de belangrijkste kenmerken, maar daarnaast biedt de scanner ook een totaaloplossing, van het vastleggen van de scan tot efficiënte bewerking en het delen van de bestanden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Scant tot 30 foto’s in 30 seconden één keer.
 • FastFoto-software vereenvoudigt en versnelt verwerking met geautomatiseerde functies voor: bijsnijden, skew-correctie, rotatie, herstel vage kleuren (oude foto’s), verbetering van helderheid, contrast en kleur, verwijderen van rode ogen.
 • Met de FastFoto-software kun je afbeeldingen via e-mail delen en afbeeldingen rechtstreeks uploaden naar cloudservices zoals Dropbox en Google Drive 2.
 • Wi-Fi
 • Detecteert en scant automatisch speciale handgeschreven notities op de achterzijde van de foto.
 • Scant foto’s in alle mogelijke soorten en maten. Je kunt standaard-, vierkante, panoramische en instantfoto’s scannen, variërend van 9 x 13 cm tot en met 21 x 91 cm (panoramisch).
 • FastFoto-software verwerkt foto’s in batches en gaat efficiënt om met de opslag van de afbeeldingen, bijvoorbeeld door de optie te bieden om de verbeterde versie met of zonder de originele versie op te slaan
 • Kies een bestandsformaat dat voldoet aan je behoeften: kleine en eenvoudig te delen JPEG’s of grote TIFF’s voor maximale beeldkwaliteit met een optische resolutie van 600 dpi.
 • Archiveren van enkel- of dubbelzijdige papieren media met een snelheid van 45 ppm, 3van krantenknipsels en kindertekeningen tot kassabonnen, belangrijke schooldiploma’s, geboortebewijzen, eigendomsakte van een huis en huishoudelijke administratie.
 • Dankzij de OCR-software kun je gescande documenten bewerken in Word of Excel en kun je zoeken in PDF’s.
 • Bescherm kwetsbare foto’s, postzegels of documenten door deze in langzame modus te scannen in een meegeleverd draagvel.

De FastFoto FF-680W is vanaf december 2018 verkrijgbaar.

Bron: Epson

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *