De Florida Keys: Zo breng je ze mooi in beeld!

Het zonovergoten Florida Keys is een bijzondere bestemming om tal van redenen. Dit zonnige stukje Amerika heeft namelijk een indrukwekkende hoeveelheid natuurschoon te bieden. Het azuurblauwe water, de witte stranden, de ellenlange bruggen en het felgekleurde koraal bieden vele mogelijkheden voor ieder type fotografie.

De Florida Keys, ook wel kortweg de Keys genoemd, bestaan uit ruim 1700 bewoonde en onbewoonde eilanden. De meest voor de hand liggende route is om met een huurauto vanuit Miami te vertrekken en via de Overseas Highway af te dalen naar Key West. Vanuit Amsterdam vlieg je in slechts 10 uur rechtstreeks naar Miami. Benieuwd welke plekken je écht niet mag missen als je naar de Florida Keys gaat? Wij zochten het voor je uit.

Bezoek Key West, het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten

Na een rit over de Overseas Highway kom je aan bij het meest zuidelijk eiland van de Keys, genaamd Key West. Wist je dat hier tevens het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten te vinden is? Deze plek heet het ‘Southernmost Point’ en wordt gekenmerkt door een grote gekleurde boei. Daarnaast kan je in de haven van Key West met een beetje geluk de grootste cruiseschepen ter wereld bewonderen. Key West is wat dat betreft een veelzijdige en bijzondere locatie om te fotograferen.

Tour over de Overseas Highway

De hoofdweg die de Florida Keys met elkaar verbindt mag zeker niet op het lijstje ontbreken. Deze prachtige route is ruim 205 kilometer lang en leidt je via vele bruggen over de eilanden richting Key West. Al cruisend in een cabrio kun je in je eigen tempo volop genieten van deze bijzondere route. Creëer spectaculaire beelden door je eigen auto hoog vanuit de lucht met een drone te volgen of maak een stop bij één van de vele prachtige stranden die je onderweg tegenkomt.

Duik het water in!

Als de Keys ergens bekend om staan, dan is het wel als een prachtige duikbestemming. En dat is niet zonder reden, hier groeit namelijk het enige levende koraal van Amerika. Het koraalgebied is het derde grootste ter wereld en is rijkelijk gevuld met gekleurde vissen en bijzondere koraalplanten. In de onderwaterwereld van de Keys zijn ook tientallen wrakken en zelfs standbeelden te vinden. Neem je snorkelset of duikuitrusing dus maar mee en duik het water in! Het koraalgebied is goed te bereiken vanuit Key Largo en in deze omgeving vind je veel duikcentra waar duikmateriaal gehuurd kan worden.

Stap in een watervliegtuig en bezoek Dry Tortugas National Park

Ook de liefhebbers van wildlife zitten op de Florida Keys goed. Het Dry Tortugas National Park staat bekend als broedplaats voor onder andere zeeschildpadden, fregatvolgels en pelikanen. Tijdens een bezoek aan Dry Tortugas heb je de mogelijkheid om de lokale bewoners zowel vanaf het land als vanaf het water te bewonderen. Vergeet dus niet je zoomlens mee te nemen om de dieren goed in beeld te brengen.

Het nationaal park ligt nogal afgelegen van de andere eilanden en is daarom lastig te bereiken. Als je echt wil uitpakken en het meeste uit de dag wil halen, dan kun je vanuit Key West met een watervliegtuig naar de Dry Tortugas vliegen. Een spectaculaire ervaring die je waarschijnlijk niet snel gaat vergeten. Let op: het is niet toegestaan om bij Dry Tortugas met drones te vliegen in verband met het wildlife wat hier leeft.

Apparatuur om mee te brengen

Ga je naar de Floriday Keys? Dan raden we je aan om de volgende apperatuur mee te nemen:

Converter
Belangrijk om te weten is dat zowel de stopcontacten als het voltage in Amerika anders is dan in Europa. Het is daarom belangrijk dat je een converter vindt die het voltage aanpast en je de mogelijkheid biedt om Nederlandse stekkers in te pluggen. Dit is belangrijk om te weten omdat met een converter die alleen het type stopcontact verandert, het niet mogelijk om apparatuur op te laden.

Drone
Om de mooiste foto- en videobeelden op hoogte te maken van deze bijzondere plek, raden we je aan een drone mee te nemen, of deze te huren. In de Florida Keys mag met een drone gevlogen worden. Let op: er zijn wel no-fly zones bestaande uit natuurparken en vliegvelden.

Groothoeklens
Ga voor het dramatische effect en neem een serieuze groothoek mee. Bijvoorbeeld de 10-20 mm van Sigma die voor meerdere cameramerken te verkrijgen is. Dit is het perfecte objectief om de grootsheid van onder andere bruggen vast te leggen.

Telelens
Ga je ook wildlife fotograferen en vind je het niet erg om met grotere objectieven te slepen? Neem dan ook zeker een goede telelens mee. In de Florida Keys zijn talloze bijzondere vogels en zoogdieren te vinden die zich het beste laten vastleggen met een flinke telelens.

Polarisatiefilter
Dit filter mag zeker niet ontbreken tijdens je reis naar de Keys. Een polarisatiefilter zorgt ten eerste voor mooie contrastrijke foto’s, maar daarnaast haalt het ook de reflectie uit het water. Gezien de grote hoeveelheid water in dit gebied is een polarisatiefilter dus geen overbodige luxe.

Onderwatercamera
Het azuurblauwe water nodigt natuurlijk uit om van bovenaf foto’s te maken. Maar onderwater is het ‘uitzicht’ misschien nog wel spectaculairder; scholen felgekleurde vissen en bijna onaards gevormde koralen zijn hier onderdeel van het landschap. Een onderwatercamera biedt uitkomst om al dit moois vast te leggen.

Vergeet je ESTA voor Amerika niet!

Zelf de staat Oregon bezoeken? Iedereen die geen inwoner is van de Verenigde Staten heeft een ESTA visum nodig om het land binnen te komen. Je kunt heel gemakkelijk online een ESTA aanvragen. Deze is 2 jaar geldig en wordt op alle luchthavens van de Verenigde Staten aanvaard. Wacht hier niet te lang mee en zorg dat je goed voorbereid op reis gaat.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *