Focus magazine bestaat 100 jaar!

Fotografiemagazine Focus bestaat deze maand 100 jaar. Een hele prestatie! Ter ere daarvan ligt er deze maand een extra dikke (188 pagina’s tellende) jubileumeditie in de schappen.

Al 100 jaar lang staat Focus magazine bekend als een toonaangevend tijdschrift op het gebied van fotografie. Daarnaast is het ook een kweekvijver voor nieuw talent. Grootheden als Erwin Olaf en Carl de Keyzer zetten door Focus hun eerste stap naar roem. De afgelopen eeuw was een tijdperk van digitale verandering. Eerst was er analoge fotografie maar ongeveer 10 jaar geleden stapten we massaal over naar digitale fotografie. Met deze speciale jubileumeditie eert Focus magazine het verleden en vieren ze de toekomst van fotografie.Focus magazine bestaat 100 jaar

Hoofdredacteur Remco de Graaf zei hierover het volgende: “Een tijdschrift dat vandaag de dag zijn 100 jarige bestaan mag vieren, is met recht een mijlpaal of zelfs een unicum. Sinds de oprichting door Adriaan Boer in januari 1914 heeft Focus magazine wereldoorlogen doorstaan, watersnoodrampen getrotseerd en economische crisissen overleefd. De lijst met gebeurtenissen van de afgelopen 100 jaar is even indrukwekkend als lang. Met de Focus 100 wordt Focus nog meer een springplank voor talent binnen de fotografie. Het fotografiemagazine heeft een rijke historie op dit vlak. Grootheden als Ed van der Elsken, Henri Berssenbrugge, Bern. F. Eilers, Martien Coppens en, recenter, Erwin Olaf, Carl de Keyzer, Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra zetten allemaal door Focus magazine hun eerste stap naar roem. Met onze jubileumeditie kijken we niet terug, maar juist naar de toekomst. Omdat talenten van vandaag de grootmeesters van morgen kunnen zijn.”

Focus Magazine bestaat 100 jaar

In het speciale nummer van deze maand staan 16 topfoto’s van 16 Nederlandse topfotografen. Daarnaast worden ook de fotografen van de toekomst gepresenteerd: 6 kinderen laten hun beste foto’s zien. En in het kader van het 100-jarig bestaan, tonen een aantal fotografen hun visuele definitie van 100 jaren, maanden en weken. Ook zien we wat een eeuw lang flitslicht voor de fotografie wereld betekend heeft en wordt de 100 mm ‘portretlens’ onder de loep genomen.

Focus magazine verschijnt 12x per jaar. Het extra dikke jubileumnummer ligt op dit moment (februari, 2014) in de winkel. Wil je vanaf nu geen enkel nummer meer missen? Dan kun je ook een abonnement nemen op Focus Magazine.

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *