Fotogeniek Marokko: dit zijn de mooiste locaties

Marokko is een lust voor het oog. Bijzonder, indrukwekkend en adembenemend mooi. Ben je geïnteresseerd in andere culturen, dan moet je er zeker een keer naartoe. Alleen al in Marrakech kun je je helemaal suf fotograferen, maar het land heeft nog zoveel meer moois om te ontdekken. Het is een land met afwisselende natuur, prachtige oude steden en goede wegen die perfect zijn voor een roadtrip.

Met een kleine rondreis van een dag of tien kun je al ontzettend veel gezien en gefotografeerd hebben. Neem wel voldoende geheugenkaartjes mee, want die ga je nodig hebben! Ga je roadtrippen door Marokko, dan moet je deze plekken zeker hebben bezocht.

Marrakech

Wil je een arabisch sprookje, dan ben je in Marrakech aan het juiste adres. Deze bedwelmende, mysterieuze stad staat bekend om zijn souks, specerijen, slangenbezweerders en verborgen paleizen. Marrakech is in 1070 gesticht door de Almoraviden, de heersers van het eerste grote islamitische rijk. De stad was oorspronkelijk een fort en een symbool van de macht. In de loop der eeuwen is het uitgebreid met andere forten, prachtige pleinen, hoge minaretten, aromatische tuinen en monumenten vol met beeldschone mozaïeken. In de medina, het oude centrum, krioelt het van de kleine straatjes met winkeltjes, verborgen paleizen, herenhuizen en bazaars. Stuk voor stuk adembenemend mooi.

Fez

Fez is een van de meest exotische steden in Marokko. Je vindt er niet alleen de de oudste universiteit, maar ook de oudste leerlooierij ter wereld, waar al sinds de middeleeuwen leer wordt bewerkt. De universiteit is in 859 door de rijke Tunische Fatima Al Fihri (een vrouw!) opgericht. De eeuwenoude medina heeft ruim negenduizend smalle straatjes en steegjes waar je eindeloos in kunt blijven ronddolen. Binnen de ommuurde stad is het net alsof je duizend jaar terug bent in de tijd, met een explosie aan geuren en kleuren, kronkelige paadjes en winkeltjes waar je alles kunt kopen, van lampen en kamelenvlees tot noten en tapijten.

Ouarzazate

De fotogenieke woestijnstad Ouarzazate is dankzij de bijzondere natuur en historische Marokkaanse architectuur een absolute must see. Er zijn veel films opgenomen zoals Lawrence of Arabia, Kingdom of Heaven, The Living Daylights en Sex and the City 2, evenals afleveringen van de populaire serie Game of Thrones. In Ouarzazate wordt je getrakteerd op stoffige straatjes, adembenemende uitzichten op de Sahara en een kijkje in de Marokkaanse geschiedenis. Op een half uurtje rijden van Ouarzazate ligt de mooie middeleeuwse vesting Aït-Ben-Haddou. Hier zijn Lawrence of Arabia, The Gladiator en The Living Daylights opgenomen. Aït-Ben-Haddou is gelegen op een heuvel, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op de bergen en de woestijn.

De Ourika-vallei

Natuurfotografen kunnen in de Ourika-vallei hun hart ophalen. De uitzichten zijn schitterend. Je kunt met een gids een wandeling maken naar de watervallen. De wandeling duurt een uur en het is verstandig om stevige wandelschoenen aan te doen en voldoende water mee te nemen. De watervallen liggen in het Atlasgebergte en deze omgeving alleen al is een bezienswaardigheid!

Met een huurauto door marokko reizen

Een huurauto is ideaal voor je rondreis door Marokko. Je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer reizen, maar dat is lang niet zo fijn. Je wilt immers tijdens je reis een stop kunnen maken om de mooie dingen te fotograferen die je onderweg tegenkomt. De wegen zijn in Marokko erg goed en redelijk rustig. Ook in de steden hoef je je niet druk te maken. Meestal moet je de auto aan de rand van de stad parkeren, dus je zult niet snel te maken krijgen met spannende verkeerssituaties. Ga je een route uitstippelen, houd er dan wel rekening mee dat je er langer over doet dan je tomtom beweert. Je zal namelijk ongetwijfeld her en der stoppen om mooie plaatjes te maken of om even uit te rusten en je rijdt vast ook nog wel een keer verkeerd. Maar no worries, je bent toch op vakantie!

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *