Zo mooi (én fotogeniek) is Canada!

Het op één na grootste land ter wereld mag misschien in de schaduw staan van zijn luidruchtige zuiderbuur, terecht is het niet. Met een oppervlakte van ruim 10 miljoen vierkante kilometer is er in Canada namelijk genoeg te ontdekken. Het Noord-Amerikaanse continent herbergt prachtige natuurgebieden, schilderachtige steden en veel wildlife. Reizen door Canada is een ruwe gem voor zelfs de meest ervaren vakantieganger.

Canada, een land met geschiedenis

Canada is bewoond sinds de laatste ijstijd en heeft een aboriginalgeschiedenis van 10.000 jaar. Vikingen zwierven door de arctische kusten van het land, lang voordat Europeanen in de 16e eeuw begonnen te kibbelen over landrechten. De Franse kolonisten stichtten in 1608 Quebec City, terwijl Britse ontdekkingsreizigers de Atlantische kust en Hudson Bay bevolkten. Europese oorlogen verergerden de Frans-Britse spanningen totdat de Amerikaanse revolutie Britse vluchtelingen naar het noorden stuurde, waardoor het evenwicht wegzakte van de Fransen.

Canada werd uiteindelijk verenigd onder een grondwet in 1867, met behoud van banden met het Britse Koninkrijk. Toch spreekt nog steeds ongeveer 24% van de Canadese bevolking Frans en in Quebec is Frans de (enige) officiële taal.

De leukste steden van Canada

De steden van Canada zijn net zo divers als het landschap. Franstalig Montreal is de grootste stad van Quebec en misschien wel de levendigste van Canada. Na de Olympische Spelen van Montreal in 1976, is het lege Montreal Biodome omgetoverd tot een dierentuin, aquarium en natuurreservaat in één. Montreal heeft daarnaast een bloeiende museum- en muziekcultuur.

Reis naar de serene wildernis van Canada in het westen en ontdek Vancouver, een grote diamant in de ruwe wildernis van Brits-Columbia. Het is een multiculturele stad waar je heerlijk kunt eten en verschillende keukens kunt proeven. Ga skiën bij Whistler of geniet van een dagje zeilen bij Vancouver Island. Cultuur snuiven kan bij de Vancouver Art Gallery.

Wie het wat rustiger aan wil doen kan beter naar Halifax gaan, de hoofdstad van Nova Scotia dat in het noordoosten van het land ligt. Deze vernieuwde havenstad is het Hollywood van Canada geworden, met een groot aantal films en shows die langs de charmante lanen worden gefilmd.

Onbeperkte aanbod van avontuur

Yukon is een territorium dat in het meest noordwestelijk puntje van het land ligt. Hier vind je misschien wel het meest ongerepte stukje natuur in Noord-Amerika, samen met de beste lichtshow die je kunt krijgen: het noorderlicht (oftewel de aurora borealis). Nationaal park Kluane beschermt de werelderfgoedlocaties van Yukon en de hoogste berg van Canada: namelijk Mount Logan. Met zijn bijna 6000 meter de hoogste berg van Canada.

In Alberta, Banff en Jasper National Park vind je prachtige uitzichten op de Canadese Rockies en een bezoekje aan Glacier National Park (in British Columbia) is een must om getuige te zijn van de terugtrekkende oude gletsjers. Met 39 nationale parken en reservaten biedt Canada een oneindige voorraad aan adembenemende en fotogenieke ontmoetingen.

Extra tips voor een reis naar Canada

Omdat Canada hoog in het Noorden ligt, kun je het beste in de zomermaanden hier naartoe reizen. In juli en augustus, als de dagen extreem lang zijn en de zon amper onder gaat. Wintersport kan het hele jaar door in de prachtige skigebieden; echter in december en januari kan het ondragelijk koud en donker worden, vooral in de noordelijke regio’s.

Vergeet natuurlijk ook je Canada visum niet. Sinds november 2016 is een eTa Canada verplicht. Dit geldt voor iedereen die met het vliegtuig Canada betreed. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuw Canada visum aanvragen.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *