6 x de mooiste plekken om te fotograferen in Valencia

Valencia heeft alles: driehonderd zonnige dagen per jaar, strand, een gezellig centrum, maar vooral heel veel cultuur, kunst en architectuur. Perfect voor het schieten van wat mooie plaatjes dus! Mocht je binnenkort afreizen naar Valencia, vergeet de onderstaande plaatsen dan zeker niet vast te leggen.

1. Uitgesproken architectuur in Valencia

Ben je een architectuurliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in deze stad. Tussen 1890 en 1910 trof een modernistische golf Valencia. Vooral in de mercado’s zijn deze details terug te zien. In deze bouwstijl wordt veel gebruik gemaakt van glas in lood en metaal. Daarin werden grappige decoraties verwerkt. Vaak gebaseerd op mensen en dieren. Sla de Mercado Central dus zeker niet over als je hier van houdt! Een ander heel bijzonder gebouw is Casa Judia in de levendige wijk Ruzafa. De gevel is ontzettend kleurrijk met verschillende vormen en patronen.

Tip: werk je graag met prime lenzen? Als je gaat fotograferen in Valencia is het handig om in ieder geval een prime lens mee te nemen die niet meer dan 35mm is. De straten zijn namelijk vrij smal in bijvoorbeeld het oude centrum. Hierdoor word je met een lens groter dan 35mm al snel beperkt.

2. Het oude ‘vissersdorp’ Cabanyal

De wijk Cabanyal in Valencia ligt aan de haven en het strand. Lang geleden was dit een apart dorp naast Valencia. Het dorp stond bekend om de vele vissers en fabrieken die er waren. Jaren later werd het dorp opgeslokt door Valencia en bekend als de wijk Cabanyal. Door de jaren heen is de wijk erg veranderd. Vissers vertrokken, fabrieken sloten en de wijk werd armer. Toch zijn er, als je goed kijkt, nog originele en verrassende details te vinden. Vaak verschijnen deze in kleurrijk betegelde gevels en karakteristieke arbeidershuisjes uit de tijd dat het nog een vissersdorp was. Als je in deze buurt bent en doorloopt naar de haven, kom je het Veles e Vents tegen. Door de strakke lijnen kun je met de geometrie spelen bij het fotograferen.

3. Het pronkstuk van de stad

Afgebeeld op elke ansichtkaart en voorzien op alle covers van reisgidsen over Valencia: Ciudad de las Artes y las Ciencias! Vaak ook wel omschreven als: ‘die grote witte gebouwen in Valencia’.

Valencia heeft ontzettend veel leuke hidden gems en fotografiespots, maar dit is een gebouw, dat ondanks de stroom toeristen echt de moeite waard is om te bezoeken. De beroemde Valenciaanse architect Calatrava heeft namelijk goed nagedacht over de lichtinval. Deze is dan ook prachtig. De witte gebouwen steken fel af bij het omringende blauwe water. Vooral in de avond of juist heel vroeg in de ochtend is deze plek het best te fotograferen. Het liefst tijdens de zonsopgang of -ondergang. Het warme Spaanse licht zorgt dan namelijk voor prachtige, zachte pastelkleuren. Om het groteske gebouw goed vast te leggen, kun je het best een landschapslens gebruiken.

4. Port Saplaya: het klein Venetië van Valencia

Valencia is een stad die goed te verkennen is met de fiets. Je bent vrijwel overal binnen een halfuur. Zo ligt Port Saplaya, een klein havenplaatsje, op een kleine veertig minuten fietsen van de stad. Port Saplaya is een erg schattig en idyllisch dorpje met vrolijk gekleurde huizen die rondom een haventje gebouwd zijn.

5. Torres de Quart

Ook van boven is Valencia een prachtige stad. Vanaf Torres de Quart is het oude centrum, inclusief de leuke wijk El Carmen, goed vast te leggen. Het leukste effect heb je bij zonsondergang als de zon precies door de poort van de torens naar binnen schijnt…

6. Romantische tuinen

Schiet je liever wat romantischer plaatjes in bijvoorbeeld mooie tuinen? Lucky you! Valencia zit vol met prachtige tuinen, zoals Jardines de Real. Deze neoklassieke tuin is van origine Arabisch en staat vol met prachtige fonteinen en sculpturale monumenten. Naast dat het een mooie plek is voor fotografie, is dit ook een heerlijke plek om even een pauze te nemen in de schaduw!

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *