5 tips voor de perfecte vakantie selfie

Op reis maken we massaal foto’s. Van mooie landschappen, fraaie straatbeelden en toeristische bezienswaardigheden. Maar we maken ook ontzettend veel foto’s van onszelf. De bekende en beruchte selfies. Hartstikke leuk voor het plakboek, het digitale archief of voor social media. Maar hoe maak je nou de perfecte selfie op reis?

Let op je camerainstellingen

Op een smartphone kun je vrij weinig veranderen aan de camera-instellingen. Let er echter wel op dat je de flitser uitzet voordat je een selfie gaat maken. Het licht is niet echt flatterend en rode ogen wil je natuurlijk vermijden. Gebruik ook geen filters. Deze kun je altijd achteraf nog toevoegen.

Gebruik een zelfontspanner

Gebruik altijd een zelfontspanner. Zeker als je met een smartphone foto’s maakt. Het geeft je de tijd om de juiste pose aan te nemen en de foto’s worden scherper doordat je je camera wat stabieler vast kan houden. Er zijn hier verschillende handige apps voor. Zelf gebruik ik TimerCam voor de iPhone.

Schiet je met een DSLR? Zet deze dan op een statief en gebruik wederom de zelfontspanner. In combinatie met een draadloze afstandsbediening levert dit het mooiste resultaat op. Al mag je het dan niet echt meer een selfie noemen natuurlijk.

selfie-reis

Laat zien waar je bent

Leuk al die selfies, maar vanwege het beperkte bereik zie je vaak weinig van de omgeving. Zonde, want daar draait het op reis tenslotte om. Mooie landschappen en bruisende stadsbeelden. Tegenwoordig zijn er verschillende wide angle opzet lensjes voor je telefoon te koop. Hiermee heb je een groter bereik en kun je de foto beter kaderen.

Ga op zoek naar een mooie setting, goed licht en probeer de typische toeristenkiekjes te vermijden. Experimenteer met verschillende angles en probeer een vleugje humor terug te brengen in je foto’s. Lach en laat zien dat je plezier hebt. Dat levert vaak veel interessantere beelden op. Het zijn tenslotte selfies en geen staatsportretten.

Gebruik een selfie stick

De selfie stick is misschien wel het meest gehate en gebruikte item van veel reizigers. Vreselijk irritant overal die uitklapbare stokken, maar oh zo handig! Je bereik wordt in een handomdraai een stuk groter en je kunt grotere groepen eenvoudig binnen het kader plaatsen. Tegenwoordig zijn ze ook te koop met ingebouwde zelfontspanners. Misschien toch maar meenemen naar je volgende reisbestemming?

selfie-stick

Speel met licht

Voor een leuke selfie is goed licht belangrijk. Korrelige foto’s wil je immers vermijden. Ga dus op zoek naar een lichtrijke omgeving en maak bij voorkeur overdag foto’s. Toch kun je ook prachtige foto’s maken tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Vermijd echter fel licht en ga niet tegen de zon in kijken. Dit levert foto’s op met dichtgeknepen ogen en dat wil je nou juist bij een selfie vermijden.

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *