Hyper introduceert draadloze snellader met USB-C Hub

Hyper, producent van innovatieve accessoires voor onder meer Apple-producten, laptops en mobiele telefoons, introduceert ‘s werelds eerste draadloze snellader met geïntegreerde USB-C Hub. De combinatie van draadloze snellader en USB-C Hub met acht verschillende poorten, maakt dit product de ideale bureauaccessoire. De lader is geschikt voor zowel Apple- als Android-toestellen.

De ene draadloze lader is de andere niet

Draadloze telefoonladers bestaan natuurlijk al enige tijd voor Android-toestellen, maar met de komst van de iPhone 8 en X is er een enorme groep gebruikers bijgekomen. De ene draadloze lader is echter de andere niet. De draadloze laders die gemaakt zijn voor Android-toestellen van merken als Samsung en Huawei, werken met 5 of 10 watt om snel te kunnen laden, maar de iPhone heeft 7,5 watt nodig. Wanneer een iPhone op een draadloze lader voor Android-toestellen wordt gelegd, dan schakelt de beveiliging het snelladen uit en zal de telefoon alleen langzaam opladen.

Een tweede uitdaging voor Apple-laders, is de warmte die ontstaat bij draadloos laden. Als de temperatuur te hoog wordt, raken iPhones oververhit, waardoor bepaalde functionaliteiten als gezichtsherkenning niet meer goed werken. Apple raadt bovendien aan om een speciale frequentie te gebruiken in de laders om de verbinding met de telefoon en de snelheid te optimaliseren.

Het Qi-gecertificeerde laadgedeelte van de HyperDrive Charge&Hub voldoet aan alle eisen die Apple stelt aan draadloos snelladen voor de iPhone. De lader kan echter ook Android-telefoons laden op 5, 10 of 15 watt, waarmee hij geschikt is voor alle telefoons met een snellaadfunctie.

One hub to rule them all

Alle nieuwe MacBooks en veel nieuwe laptops maken uitsluitend gebruik van USB-C-aansluitingen. Omdat veel mensen nog gebruik maken van randapparatuur die niet over een USB-C-aansluiting beschikt, zoals beeldschermen, USB-muizen of camera’s, is er een grote behoefte aan USB-C Hubs die in deze aansluitingen voorzien.

Naast de gecertificeerde draadloze snellader, biedt de Charge&Hub een uitgebreide USB-C hub, met maar liefs acht verschillende poorten, waaronder een 4k HDMI-aansluiting, een Gigabit Ethernet-aansluiting, drie USB-A 3.1 gen 1 aansluitingen, een SD-kaartlezer en een USB-C-poort met laadfunctie tot 100 watt. Dat maakt de HyperDrive Charge&Hub de ideale alles-in-één oplossing voor iedereen die met een MacBook Pro of een laptop met alleen een USB-C-aansluiting werkt.

Prijs en beschikbaarheid

De Charge&Hub heeft een handzaam formaat, dat ongeveer gelijk is aan de grootte van een iPhoneX, wat het een handige accessoire maakt voor mensen die veel onderweg zijn. De HyperDrive Charge&Hub is per direct beschikbaar voor €159,99. Haal nu je eigen HyperDrive in huis en bestel hem direct bij bol.com.

Bron: Hyper

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *