JJC Memory Card Case Review

Vandaag testen we de JJC Memory Card Case. Dit stevige beschermhoesje voor je geheugenkaarten is in meerdere kleuren te verkrijgen. De verschillende kleuren corresponderen met het type geheugenkaartjes dat je er in kunt opbergen.

Het is een multi-card case dus je kunt er meerdere typen kaartjes in kwijt. Heel erg handig dus als je bijvoorbeeld SD (Secure Digital) én CF (Compact Flash) cards gebruikt.

Memory Card Case

De meeste mensen die veel reizen en fotograferen weten wel dat ze onderweg back-ups moeten maken van hun vakantie foto´s. Het kan namelijk altijd zo zijn dat één van je geheugenkaartjes sneuvelt tijdens je reis. Dat zou uiteraard zonde zijn van alle mooie beelden die je hebt geschoten. Soms ben je echter niet in de gelegenheid om back-ups te maken. Niet iedereen neemt namelijk een laptop of tablet mee op vakantie. En daarnaast zijn image tanks vaak prijzig.

Ook online back-ups maken in je hotel of in een internetcafé is meestal onbegonnen werk omdat je op je reisbestemming meestal geen snelle internetverbinding hebt. In dat geval is het dus verstandig om meerdere geheugenkaartjes te gebruiken en deze goed te beschermen tegen stof- en waterschade. Dat is overigens voor geen enkele (reis)fotograaf overbodige luxe. Voor relatief weinig geld koop je namelijk al een degelijke case voor al je geheugenkaartjes. Zo weet je zeker dat die in ieder geval goed beschermd zijn tijden je reis.

JJC Memory Card Case

Voor deze review hebben we de blauwe (JJC MC-2) en de oranje (JJC MC-4) variant getest. In de blauwe JJC MC-4 Case kunnen maximaal acht SD (Secure Digital) kaarten geplaatst worden met daar bovenop nog eens vier CF (Compact Flash) kaarten.

JJC Memory Card Case

Vormgeving van de JJC Memory Card Case

De JJC Memory Card Case is een beschermhoesje van hard zwart plastic en weegt ongeveer 120 gram. Door middel van een gekleurde clip aan de zijkant kun je de case openen en sluiten. De hoesjes zijn overigens allemaal zwart, enkel de kleur van de sluiting geeft aan om welk type het gaat. Het materiaal voelt zeer stevig en solide aan en de case sluit goed. Hierdoor bescherm je op reis je geheugenkaartjes tegen stof, water en andere beschadigingen. Met behulp van de opening aan de bovenkant zou je deze case ook kunnen bevestigen aan een keycord.

De binnenkant is van rubber en dat zorgt ervoor dat de kaartjes goed op hun plek blijven zitten. Het plaatsen van de geheugenkaarten gaat dan ook erg gemakkelijk.

JJC Memory Card Case

Ongeacht welk type case je koopt, ze bevatten allemaal een donkerblauwe rubberen ring aan de binnenkant. Persoonlijk vind ik dit wel een nadeel. Bij de JJC Memory Card Case met de blauwe sluiting valt de donkerblauwe ring aan de buitenkant niet zo op. Bij de case met de oranje sluiting was het wellicht wat fraaier geweest als deze ook een oranje ring had gehad. De rubberen ring zorgt echter voor de waterdichtheid van de case en die extra bescherming heb je wel nodig op reis.

De 4 rubberen grijze insteekhoesjes kun je er overigens ook heel voorzichtig uithalen. Mocht je dus bijvoorbeeld naast je SD en CF kaartjes ook nog Micro SD kaartjes hebben, dan zou je ervoor kunnen kiezen om twee verschillende cases te kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld twee insteekhoesjes van de ene case in de andere plaatsen. Wellicht een beetje omslachtig maar hiermee heb je wel een custommade case voor meerdere type kaarten.

JJC Memory Card Case

Verschillende varianten

De JJC Memory Card Case is te verkrijgen in 5 verschillende varianten. Hieronder kun je zien welke case geschikt is voor jouw type geheugenkaart.

 • JJC MC- 1 (Zwart) – Geschikt voor 4x CF + 8x MemoryStick Pro Duo
 • JJC MC-2 (Blauw) – Geschikt voor 4x CF + 8x SD
 • JJC MC-3 (Geel) – Geschikt voor 4x CF + 4x MemoryStick Pro Duo + 4x XD + 4x SD
 • JJC MC-4 (Oranje) – Geschikt voor 4x CF + 8x XD + 8x Micro SD
 • JJC MC-5 (Grijs) Geschikt voor 4x CF + 2  Micro SD + 2x SD + 2x MemoryStick Pro Duo + 2x XD

JJC Memory Card Case

Waar is de JJC Memory Card Case te koop?

Zelf ben ik erg te spreken over deze case en ik kan hem dan ook iedereen van harte aanbevelen. Alle verschillende varianten van de JJC Memory Card Case zijn o.a. te koop bij Cameranu.nl. Daar is die te verkrijgen voor €9,95 (excl. verzendkosten).

Hoe bewaar jij eigenlijk je geheugenkaarten op reis? En maak jij een back-up als je op vakantie bent? Laat het weten in de comments!

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

4 Comments

 1. Meike Reageren

  Wat is de exacte afmeting van die oranje case? Ik wil graag weten of die in het voorvak van mijn tas past.

 2. Hans van der Boom Reageren

  Ik gebruik deze case (SD/CF uitvoering) nu geruime tijd tot volle tevredenheid. Bij ontvangst viel me direct op hoe vreselijk robuust de case is. Heel stevig en zwaarder dan ik geacht had. Wel kocht ik hem, zoals veel accessoires, op eBay. Daar wordt hij aangeboden vanaf 4 euro (incl. verzendkosten!).

  Vroeger zweefden die dunne, transparante doosjes met SD kaarten door mijn fototas. Alleen voor de CF kaarten had ik een mini etuitje. Nu zit alles lekker bij elkaar in een stevige opbergdoos. Heel prettig.

  Backups tijdens reizen maak ik op mijn Apple laptop (als ik met de eigen auto ben) of via de notebook op een Seagate 1Tb backup schijf als ik niet met de eigen auto op reis ben. Ik heb nog nooit online backups gemaakt. Ik schiet RAW + large JPG met twee canon camera’s (5D en 60D) dus heb wel wat ruimte nodig.

  Tenslotte mijn complimenten voor je website. Dat is nou eens een lekkere praktische website waar je wat aan hebt! Ga zo voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *