Het mooiste uitzicht van Londen

Vorige maand vloog ik in een weekend op en neer naar Londen. De stad vol wolkenkrabbers, rode dubbeldekkers en pubs. Veel tijd voor sightseeing had ik niet, maar een bezoekje aan The Shard stond hoog op mijn lijstje.

Deze piramidevormige wolkenkrabber telt maar liefst 72 verdiepingen. Bij de opening in 2012 was The Shard met een hoogte van 310 meter, het hoogste gebouw van Europa. Slechts een half jaar later werd het gebouw van haar troon gestoten door de Mercury City Tower in Moskou. Nu staat The Shard op nummer twee in de top 10 van Europa. Toch blijft het het hoogste gebouw van West-Europa.

london-the-shard

the-shard-view-platform

360 graden view

Een entreekaartje voor The Shard bedraagt maar liefst 26 pond en dat is behoorlijk prijzig in vergelijking met de toegangsprijzen tot soortgelijke toeristische attracties in Europa. Toch heb je vanaf het semi-open dak schitterend uitzicht over heel London. Het is de enige plek in Londen waar je de gehele stad 360 graden rond kan bekijken.

Van zondag t/m woensdag is The Shard geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Van donderdag t/m zaterdag kun je dankzij de ruimere openingstijden ook laat op de avond nog genieten van het uitzicht. Het gebouw is dan geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Voor de mooiste foto’s kun je het beste vlak voor zonsondergang naar de top gaan. Het is verstandig om van tevoren alvast je kaartje te reserveren. Je kiest dan voor een bepaald tijdsvak en mag maximaal 30 minuten van tevoren naar boven met de lift. Eenmaal boven aangekomen zit er geen tijdslimiet aan je bezoekje. Krijg je geen genoeg van het uitzicht? Je kunt ook een combi-ticket boeken waarmee je zowel ’s ochtends als ’s avonds het gebouw kan bezoeken.

the-shard-view

Mocht je graag professionele filmopnames willen maken of met je complete fotografie uitrusting het pand willen betreden, dan is het verstandig om van tevoren even een mediaverzoek in te dienen bij The Shard. Je mag namelijk zonder toestemming geen statief meenemen naar de top van het gebouw.

Wil jij ook Londen van bovenaf fotograferen en The Shard bezoeken? Bij Stip Reizen vind je nu leuke deals voor een stedentrip naar Londen.

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

One Ping

  1. Pingback: Bloggers uit Nederland | Pearltrees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *