Op reis fotografeer en blog ik er graag op los. Daarnaast deel ik mijn avonturen op Facebook, plaats ik geregeld een foto op Instagram en houd ik mijn Twitter volgers graag op de hoogte van alles wat ik meemaak en beleef. Allemaal bezigheden die letterlijk de energie uit mijn gadgets slurpen. Niet heel vreemd dus, dat ik geregeld met een lege iPhone of iPad op zak loop. Heel vervelend en bovendien totaal onnodig! Tegenwoordig zijn er namelijk een hoop mobiele opladers te koop, die je in tijden van nood van extra energie kunnen voorzien. Voor fanatieke reisfotografen en travel bloggers zijn het dus echte life-savers!

Ik testte het mophie Juice Pack Powerstation ruim een maand uit. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan vooral verder..

mophie Juice Pack Powerstation

Onlangs ontving ik een heel leuk pakketje van iPad-center.nl. Op de deurmat lag namelijk een nieuwe mobiele oplader, klaar om getest te worden. iPad-center.nl verkoopt veel handige gadgets en leuke accessoires voor je iPad, iPhone en laptop. Aan mij de eer om het mophie Juice Pack Powerstation eens grondig testen en onder de loep te nemen.

Een paar jaar geleden kocht ik een mobiele 5-uurs USB oplader van Duracell. Het leek de perfecte toevoeging voor mijn – toch al uitpuilende – tas vol reisgadgets. Maar pas na aanschaf kwam ik er achter dat de lader niet genoeg energie leverde om een iPad op te laden. Toch laadde ik de oplader iedere keer weer trouw op, zodat ik in tijden van nood in ieder geval mijn iPhone van een beetje extra energie kon voorzien. In de praktijk kon ik mijn iPhone vaak maar één keer helemaal opladen met de lader van Duracell. Na een paar weken verdween de lader in de kast omdat ik hem vaak vergat op te laden en omdat die niet geschikt was voor het laden van een iPad. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik na mijn slechte ervaringen met de laders van Duracell een beetje sceptisch was over het gebruik van mobiele opladers. Hoogste tijd dus om te kijken of mophie mij het tegendeel kan bewijzen!

mophie Juice Pack Powerstation

Het mophie Juice Pack Powerstation heeft een zeer krachtige 4000mAh batterij en is daarom ook geschikt voor het laden van de wat zwaardere apparaten zoals; iPads (en andere tablets), compactcamera´s en zelfs GoPro camera´s. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar dit product en hoopte stiekem dat deze “Holy Grail” mijn leven als media verslaafde zou vergemakkelijken. En na een maand uitgebreid testen kan ik maar tot één conclusie komen: mijn gadgets zitten weer vaker vol positieve energie en dat zorgt ervoor dat ik vaker bereikbaar ben en naar hartenlust mijn foto´s kan delen met de rest van de wereld.

De compacte mobiele lader van mophie laadt mijn iPhone in no-time op en werkt ook goed samen met een iPad of ander soort tablet. De USB uitgang kan een laadstroom leveren van 2,1 Ampere en de batterij heeft een capaciteit van 4000mAh.

Mijn iPhone kan ik met een volle lader, meerdere malen van extra energie voorzien. Wat mij vooral opviel is de snelheid van het laden. Het mophie Juice Pack Powerstation is snel, compact en makkelijk in gebruik. Als die leeg is laad ik hem ´s nachts gewoon op via de computer met het bijgeleverde USB-stekkertje. Enige nadeel vind ik het ontbreken van een gewone stekker. Ik zou het nog handiger vinden als je het Powerstation zou kunnen opladen via het stopcontact. Soms neem je namelijk geen laptop mee op reis en dan wordt het natuurlijk erg lastig om een dergelijke gadget op te laden. Gelukkig had ik nog een USB-kopstuk voor in het stopcontact. Daar kon ik het kabeltje van mophie gewoon op aansluiten en deze vervolgens in het stopcontact stoppen. Dit zit er dus niet standaard bij.

mophie Juice Pack Powerstation

Design

Het mophie Juice Pack Powerstation is te koop in zwart / grijs en wit / zilver. De lader is licht van gewicht en past door het compacte formaat gemakkelijk in je broekzak, jaszak of handtas. Deze mobiele lader is bijna even groot als een iPhone 4s en bevat één USB-ingang en een ingang voor het kabeltje waarmee je het apparaat koppelt aan de computer. Aan de zijkant vind je een indicatie LED-lampje, dat aangeeft hoe vol de lader nog is. De zijkanten hebben een gladde, metale coating. De boven en onderzijde zijn voorzien van een zachte – bijna fluweel achtige – structuur. Dit maakt het erg vlekgevoelig en in het licht blijf je vingerafdrukken zien. Wat mij betreft had dit dus ook gewoon van glad materiaal mogen zijn.

Conclusie

Na ruim een maand uitgebreid testen, kan ik met volle oprechtheid zeggen dat het mophie Juice Pack Powerstation een blijvertje is. Deze gadget heeft inmiddels een vaste plek in mijn tas verovert en gaat vanaf nu overal mee op reis. Deze mobiele lader werkt namelijk wél met een iPad (of ander soort tablet) en mijn iPhone kan ik er zelfs meerdere keren, in korte tijd mee opladen.

Voordelen

 • Zeer krachtige 4000mAh batterij.
 • Geschikt voor iPod, iPhone en iPad. Daarnaast ook te gebruiken voor het opladen van andere tablets, smartphones, kleine compactcamera´s en GoPro camera´s.
 • Door de USB aansluiting kun je er verschillende soorten stekkers op aan sluiten (niet meegeleverd).
 • Laad extra snel met een snelheid van 2 ampère.
 • Gemakkelijk laden via de computer.
 • Laad een iPhone, iPod of smartphone meerdere keren op (bij volledige lading).
 • Compact, handig voor op reis en licht van gewicht. Past gemakkelijk in je handbagage of broekzak.
 • LED-indicatie lampje voor batterij levensduur.
 • Strak design, verkrijgbaar in zwart/grijs en wit/zilver.

Nadelen

 • Stekker voor stopcontact niet meegeleverd (laden doe je standaard via de computer).
 • Beschikt over één USB-poort. Wil je meerdere apparaten tegelijk opladen dan kun je beter de mophie Juice Pack Powerstation Duo aanschaffen.
 • Het materiaal van de case is niet vingerafdruk-proof.

Het mophie Juice Pack Powerstation met 1 USB poort, kun je voor € 79,95 online bestellen bij iPad-center.nl. Er zit standaard 1 jaar Carry-in garantie bij. Bekijk hier alle andere mophie batterijen met 2,1A laadstroom.

Naast iPad laders verkopen ze ook andere handige accessoires voor je iPad en hebben ze een groot assortiment met cases die bescherming bieden voor alle iPad modellen. Niet geheel onbelangrijk als je je iPad vaak meeneemt op reis!