Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met de 24mm F1.4 G Master Prime

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 24mm F1.4 GM (model SEL24F14GM). Deze langverwachte 24 mm F1.4 prime-lens is deskundig ontworpen voor hoogwaardige prestaties bij alle diafragma-instellingen. Dankzij het gebruik van geavanceerde optische technologieën van Sony is deze lens geschikt voor zelfs de meest veeleisende fotografen.

Het ontwerp is licht en compact en heeft een filterdiameter van ø67 mm. De afmetingen van deze lens zijn slechts 75,4 mm x 92,4 mm en het gewicht 445 g. Dit objectief biedt de combinatie van een hoge resolutie en prachtige bokeh en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de G-Master serie. De SEL24F14GM kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere projecten.

Geschikt voor nachtfotografie

Het Sony assortiment E-mountlenzen bestaat nu uit 48 objectieven. Sony blijft het lensaanbod voor α-camera’s uitbreiden en verbeteren om te voldoen aan de eisen van elke fotograaf, videograaf en multimediamaker.

Dankzij het optische design biedt de lens een hoge resolutie over het hele frame, zelfs bij F1.4. Dit objectief is ontworpen uit 10 groepen met 13 elementen, waaronder twee XA-elementen (extreem asferisch) en drie ED-elementen (extra lage verstrooiing).

De twee XA-elementen onderdrukken op effectieve wijze sagittale flare, zodat puntlichtbronnen nauwkeurig tot hun recht komen. Hierdoor is de FE 24mm F1.4 GM aantrekkelijk voor wie een sterrenhemel wil fotograferen. De nano-coating van Sony zorgt voor minder schittering en spiegeling, zelfs bij landschapsfoto’s waarbij de stand van de zon vaak problemen oplevert.

Zeer compacte groothoek prime-lens 

De lenselementen zijn verwerkt in een zeer compacte en lichte behuizing, die slechts 445 g weegt. Voor landschapsfotografen, die vaak lange afstanden moeten lopen om de perfecte locatie te vinden, komt dit lagere gewicht zeker van pas. Daarnaast kan de FE 24mm F1.4 GM worden gecombineerd met de geprezen α7-/α9-camera’s van Sony. Dit lichte design is gerealiseerd dankzij een nieuwe DDSSM (Direct Drive SSM), die drie keer zoveel stuwkracht biedt. Het resultaat is een snelle reactietijd, uiterst nauwkeurige positionering en stille bediening bij zowel het maken van foto’s als van video-opnamen.

Naast voor het fotograferen van landschappen en sterrenhemels biedt de FE 24mm F1.4 GM uitstekende en zachte bokeh prestaties voor close-ups van 0,24 m. Doordat de kwaliteit van bokeh rechtstreeks wordt bepaald door sferische aberratie en axiale en laterale chromatische aberratie die kleuruitloop kunnen veroorzaken, krijgen al deze factoren volledige aandacht tijdens het design- en productieproces. Elke lens wordt apart getest en bijgesteld voor die optimale beeldkwaliteit en bokeh die bij de G-Master kwaliteit hoort.

Hoogwaardige foto- en videoprestaties

De FE 24mm F1.4 GM is ontworpen met professionele bedieningsfuncties zodat het maken van foto’s en video-opnamen eenvoudiger wordt. Met de diafragmaring kan het diafragma direct en intuïtief worden afgesteld. De scherpstelring kan nauwkeurig handmatig scherp gesteld worden dankzij Linear Response MF. De scherpstelvergrendeling kan worden aangepast en met de scherpstelmodusschakelaar kan snel automatische of handmatige scherpstelling geselecteerd worden.

De FE 24mm F1.4 GM is vanaf € 1600 verkrijgbaar.

Bron: Sony

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *