Sony introduceert compacte reiscamera’s met groot zoombereik en 4K videomogelijkheden

Sony kondigt vandaag de DSC-HX99 en DSC-HX95 camera’s in de Cyber-shot-serie aan. Deze compacte modellen beschikken over een zoombereik van 24mm uitgezoomd tot aan 720mm ingezoomd. Naast 4K-filmopnamen zonder pixelbinning zijn deze camera’s voorzien van een krachtige BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en een front-end LSI. Dit maakt continu fotograferen mogelijk met een snelheid tot 10 fps met een bufferlimiet tot 140 afbeeldingen.

Deze camera’s hebben een snelle autofocustijd van 0,09 seconden en zijn uitgerust met Eye tracking. Tevens is bij de HX99 een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF geïntegreerd. Deze modellen hebben de optie om locatiegegevens via Bluetooth op te halen. Naast reguliere formaten kan in RAW gefotografeerd worden.

ZEISSVario-Sonnar T* 24-720mm lens met groot zoombereik 

Het zoombereik van de HX99 en HX95 is ideaal voor reisfotografie en het vastleggen van objecten ver weg. Beeldstabilisatie wordt gecontroleerd door Optical SteadyShot. Dit is zeer effectief voor het compenseren van onscherpte veroorzaakt door camerabewegingen. Dit komt vaak voor bij het fotograferen zonder statief of ver ingezoomd. De modellen beschikken tevens over een Zoom Assist-functie. Via deze functie kan worden ingezoomd terwijl het object automatisch de focus behoudt. Daardoor blijven beelden scherp ongeacht in- of uitzoomen.

Een snelle 4K camera 

De HX99 en HX95 zijn geschikt voor 4K (QFHD 3840 x 2160) videoproductie. Details worden optimaal verwerkt en vervormingen verminderd. In de 4K-modus maken de camera’s gebruik van volledige pixeluitlezing zonder pixelbinning. De camera’s kunnen video’s in slowmotion opnemen in 120 fps.

De Cyber-shots zijn instaat om een snel bewegende objecten altijd scherp vast te leggen. Dit is te danken aan een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI.

Continu fotograferen kan met een hoge snelheid tot 10 fps en een bufferlimiet tot 155 afbeeldingen. Voor scherpe portretten maken de nieuwe modellen gebruik van dezelfde Eye AF-technologie als de α-serie. Voor fotografen die graag foto’s met beeldbewerkingssoftware bewerken kan in RAW gefotografeerd worden. Ook bij weinig licht is fotografen mogelijk dankzij een maximum ISO6400.

Intuïtieve en comfortabele bediening

De HX99 is eenvoudig te bedienen via het nieuwe touch-screen. Dit scherm kan tevens ingezet worden om het gewenste focuspunten aan te geven zodat de fotograaf direct het object kan vastleggen. Tegelijkertijd is ook een touchpad functie toegevoegd voor het soepel verleggen van het focuspunt. Voor meer controle over de instellingen kan de bedieningsring van de HX99 geconfigureerd worden met functies als handmatige focus en stapsgewijs zoomen. Daarnaast kan via het menu van de camera gepersonaliseerd worden om een individueel menu’s te creëren.

Dankzij het 180 graden kantelbare lcd-scherm is het eenvoudig om selfies, groepsfoto’s of vlogs te maken. De autofocus functies van deze camera’s garanderen dat de beelden scherp blijven op het object. Dit is vooral prettig bij het maken van vlogs aangezien de camera focust op het gezicht in plaats van objecten in de achtergrond. De camera’s zijn uitgerust met een hoog contrast XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergave en afspeelfunctionaliteiten.

Tevens is de camera aan te sturen vanaf een smartphone of tablet dankzij de gratis PlayMemories Mobile-app. De camera’s hebben een gelijkwaardige gebruikersinterface en menusysteem. Deze is zeer gebruiksvriendelijke waardoor het eenvoudig is om te navigeren in menu’s en instellingen zoals gewenst te personaliseren.

Handig voor vloggers

Speciaal voor vloggers heeft Sony de VCT-SGR1 handgreep geïntroduceerd. Deze accessoire biedt eenvoudige bediening en opnamen vanuit verschillende hoeken. Dit is ideaal voor foto- en videoproducties, vloggen, reisfotografie en zelfportretten. De VCT-SGR1 is een verticale handgreep die via een Multi/Micro USB-aansluiting kan worden bevestigd aan de HX95 en HX99.

De compacte handgreep kan 70 graden omhoog en 100 graden omlaag worden gedraaid om beelden vanuit verschillende perspectieven vast te leggen. De VCT-SGR1 is voorzien van een aantal knoppen aan de bovenzijde: de sluiter, de start en- stop-opnameknop en de zoom. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Tevens kan de onderzijde van de handgreep worden uitgeklapt en als statief worden gebruikt. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor groepsfoto’s of nachtfotografie.

Specificaties:

  • ZEISS Vario-Sonnar T* 24-720mm lens met groot zoombereik en hoge beeldkwaliteit verpakt in een ultra compacte behuizing
  • 4K-filmopnamen zonder pixelbinning
  • BIONZ X-processor en geïntegreerde front-end LSI voor een nauwkeurige en snelle beeldverwerkin
  • Eenvoudige bediening en Touch-focus via intuïtief touch-screen
  • Altijd scherpe beelden dankzij Eye-tracking van de α-series
  • Kantelbaar lcd-scherm voor selfies en vloggen

De Sony Cyber-shot HX95en HX99 zijn vanaf oktober 2018 in de Benelux verkrijgbaar. De HX95 is beschikbaar voor €500 en de HX99 voor €520. De VCT-SGR1-handgreep is verkrijgbaar voor circa € 120.

Bron: Sony

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *