Wildlife fotograferen op Phillip Island in Australië

Australië, het land down under, staat natuurlijk bekend om de bijzondere dieren zoals kangoeroes, koala’s, struisvogels en andere exotische dieren. Maar wist je dat je er ook pinguïns kan spotten? De Penguin Parade op Phillip Island is wereldberoemd en absoluut de moeite waard om op je lijstje te zetten. Maar dat is nog niet alles; op dit bijzondere eiland, dat op slechts 1,5 uur rijden van Melbourne ligt, zijn nog vele andere bijzondere dieren te spotten. Pak je zoomlens dus maar vast in!

De dagelijkse parade van pinguïns

Tot de vaste bewoners van Phillip Island behoren een enorme kolonie pinguïns. Deze kleine gevederde dieren zijn overdag op zee te vinden om vis te vangen. Na een dag hard werken komen ze tegen zonsondergang terug om zich weer bij de thuisblijvende pinguïns te voegen. Deze dagelijks tour, waar duizenden pinguïns richting hun nest wandelen, wordt de ‘Penguin Parade’ genoemd. Dit prachtige spektakel is te bezichtigen vanaf de speciaal hiervoor gebouwde platforms. Let op: het gebruik van een flitser is verboden, de dieren kunnen hier namelijk gedesoriënteerd van raken. Gebruik een korte sluitertijd als je de snel bewegende pinguïns scherp op de foto wilt krijgen.

Andere bewoners van Phillip Island

Behalve de pinguïns wonen er nog talloze andere bijzonder diersoorten op Phillip Island. Zo is er ook nog het prachtige Koala Conservation Centre, waar tientallen koala’s te bewonderen zijn. In dit bijzondere park is het mogelijk om de koala’s zo goed als mogelijk in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Je verkent het park via een houten brug die door het park heen slingert.

Neem rustig de tijd om goed om je heen te kijken, de kleine wollige dieren kunnen namelijk goed verstopt zitten. Ook wallaby’s behoren tot de bewoners van het park, deze zitten op de grond en zijn dus wat makkelijker te spotten. Als je naar dit park gaat raden we je zeker aan om een telelens en statief mee te nemen zodat je mooie close-ups van de bijzondere parkbewoners kan maken. Gebruik een grote diafragma opening (klein f-getal, bijvoorbeeld f/1.4) voor een mooi bokeh effect. Hieronder vind je nog even de vuistregels.

Newhaven, de eerste stop op Phillip Island

Vanwege het mooie landschap en de vele dieren die hier te vinden zijn is Phillip Island een populaire bestemming bij zowel toeristen en locals. Het eiland ligt op anderhalf uur rijden van Melbourne en is goed met de auto te bereiken. De eerste plaats die je tegenkomt na het oversteken van de ruim 600 meter lange brug is Newhaven. Ga je Phillip Island bezoeken, dan is Newhaven de plek om informatie te winnen en eventueel (wildlife) tours te boeken.

Drone meenemen naar Australië?

Je mag in Australië en dus ook op Phillip Island met een drone vliegen. Houd natuurlijk wel rekening met de dieren die er wonen en zet gelijk de drone aan de grond als je wildlife in zicht hebt. Als je gaat vliegen gelden er regels waar je rekening mee dient te houden: vliegen (zonder ontheffing of vergunning) mag alleen als het voor recreatief gebruik is. De drone mag niet hoger dan 120 meter komen en je moet minimaal 30 meter afstand van mensen houden. Uiteraard is het ook niet toegestaan om in de buurt van vliegvelden te vliegen en dien je de drone direct te laten landen als je ander vliegverkeer spot.

Het invoeren van een drone in Australië is geen probleem. Zoek wel even goed uit wat de policy is wat betreft het meenemen van drones in het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Praktische zaken voor een reis naar Australië

Controleer van tevoren of je paspoort nog langer dan 6 maanden geldig is en maak een kopie van alle belangrijke reisdocumenten. Verleng je paspoort (indien nodig) vóór de aanvraag van een visum. Dit om wijzigingen op een later moment te voorkomen. Het visum is voor 12 maanden geldig en je mag gedurende die periode maximaal 90 dagen aan een stuk in Australië verblijven. Tijdens de geldigheidsduur van het visum mag je het land meerdere malen bezoeken. Vraag ten minste 14 dagen voor vertrek een visum aan. Je kunt ook online een visum aanvragen voor Australië.

Wie vaak naar de Australische versie van Boarder Security kijkt weet dat de douane daar heel streng is. Om Australië binnen te komen verwacht men dat je ongeveer 1000 Australische dollars per maand nodig hebt om van te kunnen leven. Mochten ze er dus naar vragen dan dient er voldoende geld op je rekening te staan. Ook is het wellicht handig om alvast van tevoren wat geld te wisselen in Nederland.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *