Win een eendaagse fotocursus van Fotel!

Fotograferenopreis.nl bestaat nu ruim een jaar en in dat eerste jaar is er een hoop gebeurd. De site groeide hard en daarom mochten we naar veel leuke events, stonden we onlangs nog in het blad Zoom.nl en passeerde we de mijlpaal van 1000 volgers op Twitter! Omdat de website letterlijk uit zijn voegen begon te barsten, lanceerde we vorige maand ook een nieuw, verbeterd design.

We hopen dat het aankomende jaar net zo´n succes zal worden als het afgelopen jaar. Zonder al onze trouwe lezers zouden we niet staan waar we nu staan. En daarom willen we jullie graag bedanken met een hele leuke winactie!

Fotowedstrijd - Win een Fotel focursus in Amsterdam

Win een eendaagse Fotel fotocursus in Amsterdam!

In samenwerking met Fotel mogen we een eendaagse fotocursus in Amsterdam weggeven t.w.v. €99,-! De fotocursus wordt aangeboden voor beginnende en semi-gevorderden fotografen. Onder begeleiding van een fotografie vakdocent ga je een hele dag lang in Amsterdam veldopdrachten uitvoeren en werken aan je fotografie skills. De fotografie cursus vindt op meerdere dagen per jaar plaats.

Inbegrepen bij deze fotocursus:

 • Eendaagse topkwaliteit fotocursus van 9.30 – 17.30 uur in Amsterdam
 • Les en begeleiding van een fotografie vakdocent
 • Lesmateriaal en veldopdrachten
 • Comfortabel leslokaal en schermpresentaties
 • Syllabus: digitaal naslagwerk voor thuis
 • Lunch

Voor deze fotografie cursus heb je minimaal een digitale fotocamera nodig waarbij het mogelijk is sluitertijd en diafragma handmatig te bedienen. Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, dat het een spiegelreflexcamera is. 

Een unieke kans om onder het toeziend oog van fotografie vakdocent te werken aan je portfolio en je fotografische kennis te verbeteren. Amsterdam is natuurlijk dé plek bij uitstek in Nederland om op pad te gaan met je camera. Je gaat gegarandeerd naar huis met een reeks fraaie beelden!

Tip: De prijs wordt uitgereikt in de vorm van een kortingscode t.w.v. €99,-. Dit is de totale waarde van een eendaagse fotocursus in Amsterdam. Je kunt deze korting ook gebruiken voor het boeken van een buitenlandse fotoreis van Fotel. Zo kun je bijvoorbeeld een fotoreis met korting boeken naar Sicilië, Lissabon of Sevilla. De korting wordt dan in mindering gebracht op het totale bedrag.

Fotowedstrijd - Win een Fotel focursus in Amsterdam

Wat moet je doen om kans te maken?

Om kans te maken op deze fantastische prijs willen we graag dat je jouw mooiste reisfoto met ons deelt en vertelt waarom deze foto zo bijzonder voor jou is. Dit mag een foto zijn van een natuurrijk landschap, een metropolische skyline, een fraai straatbeeld, een karakteristiek portret of foto´s van flora en fauna. Kortom alles binnen het thema reizen is toegestaan! Je kunt met deze winactie meedoen tot vrijdag 22 augustus 2014.

Stuur dus snel je mooiste reisfoto in door een reactie achter te laten op dit bericht, voeg een foto toe en beschrijf in het kort het verhaal achter de foto. Vergeet niet een correct e-mail adres in te vullen! Alle ingezonden reacties worden voor plaatsing gecontroleerd. Het kan dus enige tijd duren voordat je jouw bericht op de website ziet verschijnen.

Voorwaarden voor het inzenden van de foto´s

 • Laat een reactie achter en voeg een foto toe aan het bericht
 • Je kunt enkel een JPEG bestand toevoegen
 • De foto mag niet groter zijn dan 500kb
 • De foto moet passen binnen het thema reizen
 • Vertel in het kort waarom deze foto zo bijzonder voor jou is
 • Vul een correct e-mail adres in (de winnaar wordt per e-mail op de hoogte gesteld)
 • De actieperiode eindigt op 22 augustus 2014 om 12:00 uur

Uit alle inzendingen kiezen we uiteindelijk één prijswinnaar*.

Fotograferenopreis.nl zal uiteindelijk één prijswinnaar selecteren die een kortingscode t.w.v. €99,- ontvangt van Fotel. De winnaar wordt bekend gemaakt op de website en zal daarvan per e-mail op de hoogte worden gesteld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Fotowedstrijd - Win een Fotel focursus in Amsterdam

Delen

Denise van Rijswijk heeft al van jongs af aan een passie voor fotografie en reizen. In 2011 voltooide ze haar minor Fotografie aan de Fotovakschool. Tegenwoordig reist ze als reisblogger en fotograaf voor Inhetvliegtuig.nl de hele wereld over. Met een open blik op de wereld gaat ze op zoek naar interessante beelden en verhalen.

56 Comments

 1. Henriette Reageren

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! En tuurlijk doe ik mee. Vorig jaar maakte ik een prachtige reis samen met mijn zusje naar IJsland. Extra bijzonder was dat onze vader deze reis had gewonnen maar zelf niet kon gaan omdat hij kort daarna overleed. In gedachte reisde hij mee en leidde ons naar deze prachtige ijsgrot.

  1. Lex Schulte Reageren

   Gefeliciteerd met jullie mijlpaal. In de bijlage een foto van mijn winterreis naar IJsland. Ik werk daar soms als reisleider en vind het enthousiasme van mijn gasten altijd prachtig om te zien. Zodra we ergens aankomen vliegen ze uit de bus met hun camera in de aanslag. Deze dame rende dan ook mijn landschap in om later zich te verontschuldigen. Dat was nu juist niet nodig want door haar in mijn foto te houden kon ik een beetje schaal aanbrengen in het landschap. Haar rode jas werkte daarbij erg goed!

 2. rene schuiling Reageren

  deze foto is gemaakt in nepal ,in de buurt van de pashiputnath tempel nabij kathmandu.
  deze prachtige mevrouw was druk in onderhandeling met een klant ,ze verkocht tempel artikelen.
  zodoende kon ik ongezien deze plaat maken.

 3. Esther Reageren

  Gefeliciteerd zeg! Echt heel erg leuk dat jullie zo veel volgers hebben 🙂 (En ook nog een Zoom, top!). Zelf voeg ik een reisfoto bij van regen… misschien niet zo bijzonder, maar wel op Uluru in Australië waar het al tientallen jaren niet had geregend. Een ontzettend gaaf moment waar ik nog regelmatig met plezier aan terug denk. Mijn camera drooghouden was een heel andere uitdaging!

 4. Andius Teijgeler Reageren

  De meest recente safari, die we maakten was naar Botswana. Op een ochtend reden we het veld in en hoorden we het gebrul van een leeuw achter ons. Samen met de gids besloten we terug te gaan richting kamp. De gids en de tracker ontdekten al snel sporen van de leeuw en na een uurtje vonden we hem rustend. Even later kwam de leeuw overeind en ging op pad. De gids stelde daarop voor hem te passeren en er op te gokken dat de leeuw een brug over zou gaan en vervolgens door het water zou trekken. Zelf bleven we stil staan in het water en toen de leeuw passeerde kon ik deze foto schieten! Geniet er weer van als ik er aan terug denk!

 5. Marion Arts Reageren

  Zomers tropische bui in Nederland, op ons mooi vakantiehuisje.
  Zelfs nederland heeft mooie plekjes je hoeft daar niet kilometers voor te reizen.
  Vakantie in eigen land. 😉

 6. Marion Arts Reageren

  Cuba, ja zelfs daar kun je met dolfijnen zwemmen ze hebben een zijarm van een rivieren waar ze komen om met toeristen capriolen uit te halen, hier gingen ze onder de foto en duwen ons omhoog……zo gaafffffff

 7. Marion Arts Reageren

  Kinderbouwdorp Okie Dokie, het grootste genot wat kinderen kunnen hebben in hun vakantie water en kliederen haha

 8. Margret Stengs Reageren

  In Gambia kwam ik dit leuke meisje tegen. Het was een bijzondere vakantie omdat het mijn eerste kennismaking met Afrika was en de vrolijke en vriendelijke Gambianen een grote indruk op mij hebben gemaakt.

 9. Daisy (Soetkees) Reageren

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mijlpaal. Goed bezig zeg.
  Ik doe graag mee met jullie winactie, alhoewel het heel moeilijk was om één foto uit te kiezen. Toch koos ik er eentje. Een springende ‘Bighorn Sheep’ in Zion. Het was mijn eerste grote reis en heeft enorme indruk op me gemaakt. Deze foto drukt goed uit hoe onze roadtrip was: een weg met de kenmerkende gele strepen, de rode bergen van Zion, de helderblauwe lucht, rondspringend wildlife en op de achtergrond zie je ook nog een all-American airstream caravan. Sweet memories <3

 10. annie Reageren

  hierbij mijn inzending
  de zonsondergang op het eiland Texel, was toch een van de hoogtepunten.
  vooral zo vlak bij de vuurtoren

 11. Marlous Gerritsen Reageren

  Waarom deze foto voor mij zo belangrijk is:
  Foto gemaakt in Ghana. In mijn ogen mocht een kind in Afrika meer kind zijn dan een kind in Nederland
  Maar is dat zo? Na thuiskomst lees ik van alles over kinderarbeid en hele jonge kinderen die al moeder zijn… Dat speelt zich ook in Ghana af….
  Ik zou zo graag willen weten wat er in het hoofd van het meisje op de foto om gaat. Waarom speel je niet met de andere kinderen mee? Ben je verdrietig? Ik dacht dat je jouw zusje op je rug overal mee naar toe draagt. Maar is het je zusje wel? Of is het je kind?

 12. cees bink Reageren

  Deze foto maakte ik in de stad wenen, na een bezoek aan een concert. De vrouw op deze foto zong bij dit concert een recitel. Zij staat te wachten in de namiddag op de tram die haar waarschijnlijk naar elders zal brengen. De sfeer van het moment, de pose van de vrouw en het zonlicht dat door de straat komt was een straatfoto waard.
  Zie hier het resultaat.

 13. Sjoerd van Duijn Reageren

  Laatste avond van de vakantie, Oia op Santorini, met misschien wel de meest gefotografeerde zonsondergang van de wereld! Ruim een kilometer aan trap op de meest westelijke klif, tot de nok toe gevuld met toeristen. Na 1 van die duizenden fotos ook zelf gemaakt te hebben heb ik me dan ook maar op hen gericht 😀
  Vraag me af wat zij van de selfie vond, ik vind hem meesterlijk in elk geval!!!

 14. Loes Reageren

  Vakantie in eigen land, zonnetje erbij, speeltuin voor de kindjes, lekker (uit) eten en veel meer heb je eigenlijk niet nodig voor een relaxte tijd!
  Deze foto straalt plezier uit, lekker in het zonnetje van de glijbaan af zo vaak je wilt!

 15. Patrick van Beek Reageren

  Wij waren aanwezig tijdens de viering van het 70 jarige bevrijding van D-day afgelopen juni in Normandie.
  Tijdens deze periode waren er diverse ceremonies. Bij een van deze ceremonies is deze foto gemaakt op de pier bij Omaha Beach. Wat er precies zou gebeuren wist ik nog niet tijdens het maken van deze foto. Totdat ik de foto op het schermpje zag van mijn camera. Na het uitstrooien van het as werd er verteld over deze veteraan, dat zijn laatste wens was om uitgestrooid te worden bij zijn omgekomen kameraden op het strand van Omaha beach.

 16. Victor Reageren

  Gefeliciteerd met de mijlpaal!
  Deze foto heb ik eergisteren hier in zeeland gemaakt, deze is bijzonder omdat ik elk jaar met de hele familie hier naar toe ga om de zomervakantie af te sluiten + ik wil graag meer leren over fotografie

  Gr. Victor

 17. Femke van der Putten Reageren

  Deze zomervakantie was ik met mijn familie op reis in Namibië. Deze mysterieuze foto van een olifant in Etosha National Park haalt mooie herinneringen bij me op. Na een volle dag rijden in het park kwamen we rond zonsondergang uit bij een waterplek waar meerdere olifant kuddes te zien waren. Etosha sluit haar parkdeuren bij zonsondergang, dus helaas moesten we dit mooie schouwspel verlaten. Terwijl we de plaats verlieten, doemde deze olifant ineens op vanuit de bosjes. Deze foto laat precies zien wat Namibië te bieden heeft: schitterende landschappen met prachtige dieren.

 18. Jessica Reageren

  Gefeliciteerd en wat een mooie prijs! Deze vakantie heb ik voor het eerst gefotografeerd met mijn nieuwe spiegelreflexcamera. Zo’n cursus kan ik wel gebruiken om het fotograferen beter onder de knie te krijgen.
  Het onderwerp van een foto is erg belangrijk. Deze foto vind ik bijzonder; het onderwerp (trap) wordt bijzonder gemaakt door de zon. Door het licht ontstaat er een schaduwspel. (De foto heb ik genomen in Luxemburg.) foto

 19. Marijn Wolf Reageren

  Op vakantie naar Tibet, bezochten wij een Tibetaans boeddhistisch klooster en tempelcomplex. Er vond juist op dat moment een bijzondere ceremonie plaats. Op de foto zie je een traditioneel geklede Tibetaans boeddhist vanaf onder gefotografeerd. Het is heel bijzonder dat deze (zeer) jonge boeddhist lacht, want meestal tonen Tibetaans boeddhisten geen emoties. (in zwart wit functie op camera, niet bewerkt)

 20. Willemien Haarman Reageren

  Deze foto geeft een prachtig sfeerbeeld van voor mij de mooiste wijk van Rome.
  Trastevere heeft iets van een dorp in een stad. Naast veel mooie en bekende plekken kom je er ook, als je er oog voor hebt, onverwachtse juweeltjes tegen. Juist van dergelijke beelden word ik heel blij.

 21. Paulien Reageren

  Deze eland verscheen vlak bij onze auto in de bosjes naast de parkeerplaats in het Zweedse nationaal park Fulufjället. Ik ben toen heel stilletjes aan de rand van de parkeerplaats gaan zitten. De stier kwam steeds dichterbij en leek zich niet te storen aan mijn aanwezigheid en bleef rustig van de planten aan de rand van het bos eten en eindigde zelfs op een paar meter afstand van mijn lens, waardoor ik alle tijd had om foto’s te maken. Ik heb nog nooit een (wilde) eland van zo dichtbij kunnen bekijken en heb genoten van elke seconde!

  paulien

 22. M Meijer Reageren

  Deze foto is genomen onderweg naar de afstammelingen van de koppensnellers verscholen in het oerwoud van Borneo. De traditionele longtail boot werd onderweg regelmatig bijgestuurd met behulp van een stok en peddel zoals te zien is.

 23. Marlies Rademaker Reageren

  Deze foto is gemaakt tijdens de herdenkingsweek ter nagedachtenis van D-Day, 70 jaar terug. Ontzettend indrukwekkend en veel kippenvelmomenten gehad. Deze foto is gemaakt op het strand van Arromanches, waar een veteraan het zand door zijn handen laat gaan, het zand waar zo verschrikkelijk veel dingen gebeurt zijn. Hij is 1 van de overlevenden en je zien hem in gedachten terug gaan in de tijd, naar zijn veelal toen omgekomen kameraden…

  marlies

 24. Sandra Redeker Reageren

  Deze prachtige weerspiegeling was ergens onderweg in west-Canada. De wolken en bomen maakte het helemaal compleet.
  Wat het mooie aan deze plek was (helaas niet mee te nemen op een foto) was dat het zo stil was dat alleen heel soms een vogel of een eekhoorn te horen was. Het plaatje was inderdaad ook om stil van te worden.
  Mooie plek om nooit meer te vergeten.

  SANDRA

 25. Thijs Megens Reageren

  Ik heb net een nieuwe camera gekocht (mijn eerste) en vind het geweldig om het fotograferen beter te ontdekken. Mijn foto komt van Luxemburg stad. De lichtval op deze paraplu’s was schitterend en gaf een zomers gevoel. Zelf vind ik de foto erg mooi, maar ik denk dat ik met een fotocursus nog een hoop kan leren!

 26. Rudi Steenbruggen Reageren

  Gefeliciteerd met jullie succes, en wat een geweldig leuk initiatief dit!
  Bijgaand mijn inzending. Genomen in Westkapelle (Zeeland), een eenzame fietser die op koers lijkt te worden gehouden door de vuurtoren. Verder gewoon kust en zee. Less is more. En de sterkte van uitdrukkingskracht en perspectiefwerking. Bijna vervreemdend, en de mens makend toch slechts een figurantje. Klein. Kortom: alles zit hierin wat ik in fotografie zo leuk vind.

 27. Kim van Gent Reageren

  Deze foto is gemaakt tijdens een geweldige studiereis naar Ierland afgelopen juli. De foto vangt voor mij precies het moment van rust en pracht terwijl ik tussen ongeveer 100 toeristen stond op het moment. De foto vangt zo’n bijzonder punt van innerlijke rust als dat alles behalve waarschijnlijk is voor het moment waarin je je in bevindt.

 28. Danielle Noord Reageren

  We hebben op Bali geholpen om babyschildpadjes mee uit te zetten. Heel bijzonder om te doen, en prachtig om te fotograferen!

 29. Ernst-Jan Bakker Reageren

  Tijdens vakanties aan zee vind ik het altijd leuk om een haven te bezoeken. Deze zomer bezocht ik de vissershaven in Vilanova i la Geltrú, Spanje.

  De dames op de foto controleren en repareren de netten voor de vissers, zodat deze opnieuw voor de visvangst kunnen worden gebruikt.

  De aanblik roept bij mij een gevoel van nostalgie op. Een beeld wat me doet denken aan onze eigen visserij van vroegere tijden. Slechts een Kniertje, die roept: “De vis wordt duur betaald!” ontbreekt hier nog.

 30. Raph Reageren

  Bijgaande foto is genomen op 10 augustus 2014, op een van de mooiste plaatsen tijdens onze kampeerreis door Oman.

  Wadi Suneik in het Dhofar-gebergte in het zuiden van Oman was tot voor kort alleen bereikbaar via de zee; nu loopt er een splinternieuwe weg vlak langs de wadi. Een strand scheidt de wadi van de zee, maar ook het water in de wadi is zout. Het bevat zelfs een koraalrif met prachtige vissen! We hebben er in gezwommen, totdat we een paar barracuda’s van meer dan een meter zagen langs zwemmen… Daarna hebben we maar de tent opgezet, onze kleren gewassen en eten gekookt.

  Even na zonsondergang kwam de maan op en dat was een fantastisch gezicht. En een mooie gelegenheid om foto’s te maken. Nadat bij de eerste foto bleek dat er alleen maar silhouetten zichtbaar waren, was het tevens een ideale gelegenheid voor een eerste experiment met ‘schilderen met licht’. Seciaal voor dat doel had ik een zaklamp aangeschaft.

  De belichtingstijd van de foto is 20 seconden. Vrouw en dochters, tent en dadelpalm zijn vanaf rechts, net buiten beeld, vanaf één punt bijgelicht met een zaklamp waarvan het licht in de buurt komt van daglicht*.

  Omdat de maan, primaire lichtbron, vol in beeld is was het nog even puzzelen om de schaduw van het bijlichten nog enigszins natuurlijk te laten overkomen.

  —–
  *: Voor wie geïnteresseerd is in technische details: de gebruikte zaklamp bevat een Sportac P60 drop-in module met 3 Nichia 219 LEDs. Lichtopbrengst: 900+ ANSI lumen. De LED heeft een kleurweergave-index (Engels: color rendering index (CRI) van 92.

 31. dennis hofman Reageren

  Dit is eigenlijk een foto van de laatste (verre reis) samen met mijn vriendin. Daarna hebben we kinderen gekregen en gaan we de laatste 5 jaar op vakantie in Nederland. Naast bestemmingen buiten europa was dit in Griekenland. Het Griekse schiereiland Peloponnesos. Hier woonden monniken in een ontzettend afgelegen gebied. Er zat zelfs een kerk bij. Na een flinke autotocht bergafwaarts en nog een flinke voettocht kwamen we hier uit. Was zeker de moeite waard…

 32. Jesper Lansink Rotgerink Reageren

  Wat leuk om te lezen dat jullie binnen een jaar zoveel succes behaald hebben, gefeliciteerd!
  Over mijn foto het volgende:
  Op vakantie ben ik altijd op zoek naar mooie natuur. Met name vogels, maar ook vlinders trekken mijn aandacht, echter door hun snelheid en vaak hun schuwheid is het vastleggen moeilijk. Dit koninginnepage wist ik te volgen naar een enorme vlinderstruik, waar ze een tijdje bleef en af en toe ging zitten. Deze foto is daarvan het resultaat en met name de kleurstelling ben ik zelf erg tevreden mee.

 33. Mieke Hellwich Reageren

  In december 2012 waren we samen met mijn dochter en Senegalese schoonzoon op bezoek bij zijn familie in Kolda, Senegal. Ter ere van ons bezoek werd er een voetbalwedstrijd gespeeld. In de pauze was er een frisdrankje voor alle spelers en bezoekers. Het was het officiële voetbalveld en sommige spelers hadden zelfs nog geen voetbalschoenen. En natuurlijk was er ook geen tribune enz.

 34. liza jegudina Reageren

  Een prachtig, verlaten, rustig deel in Tunesië. Een stuk buiten de (gemaakte) toeristische omgeving. Een overblijfsel van het leven daar.

 35. liza jegudina Reageren

  Een prachtig, rustig, verlaten stukje Tunesië. Een stukje historie, buiten de gemaakte toeristische locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *