Winter wonderland in Canada: Waar moet je zijn?

Steeds meer reizigers vliegen in de winter naar Canada. Met een wintersportseizoen van ruim zes maanden en honderden pistes, is het namelijk een goede ski bestemming. Daarbij vind je in Canada ook een paar unieke plekken die je zeker in de winter wilt vastleggen met je camera. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Noordelicht in Jasper National Park of het autovrije dorpje Mont Tremblant? Hier vlieg je met een hondenslee door de sfeervolle straatjes en kun je de winterse tafrelen mooi fotograferen. Hieronder vind je de mooiste winter- en skibestemmingen van Canada.

Bruisend Whistler Blackcomb

De bruisende stad Whistler, ten noorden van Vancouver, is de uitvalsbasis voor het grootste skigebied van Noord-Amerika. Op de twee bergen Whistler en Blackcomb zijn meer dan 200 geprepareerde pistes, zestien bowls en drie gletsjers. Er is zelfs een afdaling van elf kilometer lang! Free riders hebben hier hun eigen paradijs met vier funparken, superpipe en meer. Bekijk de besneeuwde bergen ook van een andere kant. Stap in de Peak 2 Peak gondel met glazen vloer en geniet van het indrukwekkende uitzicht. Let in de sneeuw vooral op je witbalans! Neem een grijskaart mee zodat je dit goed kunt instellen op je camera.

 

 

Jasper National Park

Verruil dit jaar de Europese Alpen voor het plaatsje Jasper in de Canadese Rockies. In skigebied Marmot Basin beleef je een onvergetelijke ‘powder snow’ ervaring. Met 86 pistes en genoeg off-piste mogelijkheden kunnen zowel ervaren als onervaren wintersporters hier terecht. Verder is Jasper National Park in 2011 uitgeroepen tot een Dark Sky Preserve, een gebied waar ’s nachts amper kunstlicht zichtbaar is. Je kunt hier in de winter kamperen in de sneeuw en onder het Noorderlicht. Neem dus een stevig statief mee, trek extra warme kleding aan en zorg dat je genoeg accu’s bij je hebt. Deze lopen namelijk sneller leeg in de koud.

 

 

Poedersneeuw in Revelstoke

Wil je skiën op de meest pure poedersneeuw? Dan ben je in Revelstoke in het zuidwesten van Canada aan het juiste adres. Het is het gebied met de beste sneeuw in heel Canada en er valt hier per seizoen wel negen tot twaalf meter sneeuw uit de lucht. Stap in de skilift of boek een heliski en laat je ergens afzetten per helikopter. Dit spectaculaire moment kun je natuurlijk het beste met een GoPro filmen. Zorg dus dat je de juiste gear meeneemt.

 

 

Banff National Park

Voor het authentieke Canadese wintersport gevoel moet je naar Banff National Park. Op ongeveer een uur rijden vanaf Calgary vind je hier de pistes van Mount Norquay, Sunshine village en Lake Louise. Deze drie locaties zijn daarnaast onderdeel van een heuse skisafari. Tijdens deze ‘safari’ bezoek je diverse mooie en uitdagende skigebieden. Er zijn diverse uitkijkpunten vanwaar je prachtige foto’s kunt maken. Neem dus vooral een groothoek objectief mee.

 

 

Deze winter zelf naar Canada? Vergeet je ETA niet!

Sinds november 2016 is een ETA voor Canada verplicht. Dit geldt voor iedereen die met het vliegtuig Canada betreed. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA Canada aanvragen. Online kun je eenvoudig en gemakkelijk je Canada visum regelen.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *