Fotograferen in India? Zo regel je een visum voor je reis!

Houd je van het fotograferen van stadse chaos, contrastrijke omgevingen, karakteristieke mensen en sfeervolle straten? Of ben je op zoek naar prachtige natuurgebieden en gigantische gebergtes? In beide gevallen zal India je zeker verrassen. Het prachtige India is namelijk een absolute ’must see’ en wordt ieder jaar steeds populairder. Naar India reizen doe je waarschijnlijk niet iedere maand en het is dan ook belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft.

Je moet hierbij denken aan het regelen van de juiste medicijnen en vaccinaties, het opnemen van genoeg Indiase Roepie en natuurlijk het verkrijgen van de juiste reisdocumenten. Je hebt namelijk een visum nodig om India binnen te komen. Een India visum kun je tegenwoordig heel eenvoudig online regelen. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? Wij zochten het voor je uit.

Wat is een visum?

Met een visum heb je voor een bepaald aantal dagen het recht om in een land te mogen zijn. Als Nederlander of Belg ben je verplicht om een visum aan te vragen om India binnen te komen. Zonder geldig visum kom je India niet in en wordt je geacht zelf vervoer terug te regelen. Iets wat je uiteraard ten alle tijden wilt voorkomen. Het is dan ook erg belangrijk om alle benodigde documenten goed op orde te hebben.

Hoe regel je een visum voor India?

De meest eenvoudige manier om aan een visum te komen, is door dit voor vertrek online te regelen. Zo’n digitaal visum wordt ook wel een e-visum genoemd. Je kunt het e-visum maximaal 90 dagen van te voren aanvragen. Je weet dan voor vertrek of je visum is goedgekeurd en je bespaart uiteindelijk tijd op het vliegveld bij de douane. Via het online formulier kan je de aanvraag doen door je gegevens in te vullen. Je hebt daarvoor een tweetal zaken nodig:

  • Een scan van je paspoort. Let op: het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op de dag dat je aankomt in India.
  • Een duidelijke digitale pasfoto (deze mag ook ingescand zijn).

Na het invullen van je gegevens en het uploaden van je bestanden, krijg je vaak binnen een aantal dagen al je e-visum toegestuurd per mail. Deze kun je uitprinten en mee op reis nemen. Het beste kan je het geprinte e-visum in je paspoort bewaren, dan kun je deze ook niet kwijtraken.

 Bestel hier een visum India

Geldigheid en kosten van een visum voor India

Als toerist en meestal ook als zakenreiziger bedragen de kosten voor het visum €109,95 per persoon. Het e-visum wat je dan krijgt is 60 dagen geldig. De kosten van een visum hangen meestal af van het aantal dagen dat het visum geldig is. De regel is in de meeste gevallen; hoe langer je in India wilt blijven, hoe duurder je visum. Heb je een visum nodig dat langer dan 60 dagen geldig is? Dan zul je je aanvraag bij de ambassade moeten doen.

Hoe je een visum regelt wordt in onderstaande video uitgelegd.

Goed om te weten

Houd met de volgende zaken rekening als een visum voor India wilt aanvragen:

1. Het e-visum wat je ontvangt is een ‘double-entry’ visum. Dit betekent dat je in de tijd dat je in India bent, maximaal één keer het land uit en weer in mag. Zo kun je bijvoorbeeld tussendoor een uitstapje maken naar een andere mooie bestemming in de buurt.

2. Heb je je ticket omgeboekt of is de datum van aankomst in India om een andere reden veranderd? Je mag maximaal 30 dagen voor of na de aangegeven aankomstdatum India betreden. Mocht het meer dan 30 dagen zijn, dan zul je een nieuw visum moeten aanvragen.

3. Het e-visum is alleen geldig als je India via een lucht- of zeehaven betreedt. Wil je op een andere manier het land binnenkomen? Dan heb je een ander type visum nodig, welke bij de ambassade kan worden aangevraagd.

4. Ook baby’s en jonge kinderen moeten hun eigen visum hebben. Het maakt dus niet uit of ze zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders.

Delen

Op Fotograferenopreis.nl vind je alles over reisfotografie. Laat je inspireren door leuke reisreportages, bekijk onze product reviews en leer met onze tutorials nog meer over fotobewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *