Het Great Bear Rainforest in Canada: Beren in het wild fotograferen

Canada, het land van maple syrup, ijshockey, houthakkers en een enorme hoeveelheid wildlife. Voornamelijk vanwege dit laatste aspect is Canada de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Ook op het gebied van fotografie is er enorm veel te doen in dit uitgestrekte land. Voor wildlife fotografen is het in Canada bijna onmogelijk om zonder fantastische beelden terug te komen. Zo kan je onder andere: ijs-, grizzly- en zwarte beren, elanden, coyotes, bevers, wasberen en lynxen spotten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle vogels en waterdieren die er leven. Voor natuur- en dierenliefhebbers is Canada dus echt een land wat je eens bezocht moet hebben.

Canada is het op een na grootste land ter wereld en het Verenigd Koninkrijk past er ongeveer 40 keer in. Het moge duidelijk zijn: als Canada op je lijstje staat dan is het dus aan te raden om keuzes te maken. Waar wil je heen en wat ga je doen? Vandaag laten we je graag het mooiste van de westkust van Canada zien: namelijk de staat British Columbia, waar onder andere het Great Bear Rainforest ligt. Waarom springt dit park er uit? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van fotografie en wat mag je écht niet missen. We laten je het graag zien.

Fotograferen in het Great Bear Rainforest

Je leest het goed, het Great Bear Rainforest is inderdaad een regenwoud. Bijzonder is dat het één van de grootste overblijfselen van (gematigde) regenwouden ter wereld is. Van noord naar zuid is het regenwoud ongeveer 400 kilometer lang, een flink stuk dus. In het woud bevinden zich onder andere de grootste en oudste bomen ter wereld. Sommige exemplaren zijn zelfs 1000 jaar oud en reiken tot een hoogte van wel 90 meter.

Wat het Great Bear Rainforest zo populair maakt is de enorme diversiteit op het gebied van flora en fauna. Van verschillende beersoorten op het land tot walvissen rondom de vele eilanden. En dit alles in een gebied gevuld met rivieren, granieten kliffen, dichtbegroeide bossen, imposante grotten en gigantische meren. In 2016 is afgesproken dat 85% van het nog bestaande woud niet gekapt mag worden, wat natuurlijk ten goede komt aan het behoud van dit prachtige gebied.

Wanneer kun je British Columbia het beste bezoeken?

De warmste periode is van juni tot augustus en van juni tot oktober heb je de meeste kans om beren te spotten. Tijdens de jaarlijkse ‘salmon run’ laten ze zich het vaakst zien. Dit is de periode waarin de zalm vanuit de oceaan naar de rivieren zwemt. De beren proberen in deze periode uiteraard een visje mee te pakken uit het water. Er worden in deze periode ook ‘Salmon snorkelling tours’ georganiseerd waarbij je midden tussen de zalmen in kunt zwemmen. Uiteraard gebeurt dit op veilige afstand van de beren.

Wildlife fotograferen in Canada

Gezien de grote van het woud, de vele wilde dieren en de best heftige wildernis, raden wij je aan om een tour te boeken. Vaak nemen ze slechts een aantal mensen per keer mee (tussen de 5 á 10 personen). Zo kun je in alle rust wilde dieren spotten en goede foto’s maken. Er bestaan zelfs gespecialiseerde fotografie tours die meerdere dagen duren. Uiteraard heb je dan de meeste kans om al het wildlife wat er in het gebied te vinden is vast te leggen op beeld. In de meeste gevallen zal je per boot het gebied verkennen omdat in de omgeving amper wegen te vinden zijn. Onder andere Outer Shores en Ocean Adventures bieden deze speciale fotografie tours aan.

Reizen naar het Great Bear Rainforest

Met het vliegtuig kun je onder andere vanuit Vancouver een lokale vlucht boeken, bijvoorbeeld naar Bella Coola. Een alternatief is om met een ferry richting het woud te gaan. Als je een grote hoeveelheid aan fotografie equipment mee wilt nemen, is de ferry misschien wel de voordeligste optie.

Vergeet natuurlijk ook je Canada visum niet. Sinds november 2016 is een ETA voor Canada verplicht. Dit geldt voor iedereen die met het vliegtuig Canada betreed. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA aanvraag indienen. Voor €19,95 kun je online een ETA Canada aanvragen. Check voor meer informatie en alle regels omtrent de nieuwe toelatingseis even dit eta formulier.

Delen

Christiaan Rijnhart houdt van zon, witte stranden en helderblauw water. Met zijn voorliefde voor mooie auto's is hij graag op de weg te vinden. Sinds 2017 test hij wereldwijd de leukste gadgets uit voor Fotograferenopreis.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en met zijn spiegelreflexcamera en drone legt hij alles vast op beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *